Aktualizované Správy

NAJNOVŠIE správy o mohutnom požiari: Horeli na mieste v Prešove aj nebezpečné látky?

Požiar sa hasičom pred polnocou podarilo dostať pod kontrolu. Obyvatelia sa mohli vrátiť do bytov, naďalej sa však odporúča nechať zatvorené okná a nevetrať.

Ilustračný obrázok k článku NAJNOVŠIE správy o mohutnom požiari: Horeli na mieste v Prešove aj nebezpečné látky?
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mohutný požiar sa hasičom pred polnocou podarilo dostať pod kontrolu. Obyvatelia sa mohli vrátiť do svojich bytov, naďalej sa však odporúča nechať zatvorené okná a nevetrať.

„Evakuácia obyvateľov bola vykonaná preventívne. Podľa najnovších informácií, na mieste požiaru nehoreli žiadne nebezpečné látky,“ informovala prešovská samospráva.

Zranenia neevidujú

Všetky firmy v okolí museli pred polnocou evakuovať, na mieste zasahovalo 46 hasičov. Nasadené bolo tiež množstvo techniky z okresu Prešov, susedných okresov a z Košického kraja.

„Na základe požiadavky hasičov Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo k požiaru chemikálií v Prešove a nahlásenej evakuácii bytoviek posádku RLP. Aktuálne neevidujeme žiadne zranenie," informovali z Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti.

Podľa prešovského primátora Františka Oľhu v noci na miesto prišiel majiteľ spoločnosti prišiel a začalo sa identifikovať čo horelo.

Ľudia sa mohli vrátiť

Podľa náčelníka Mestskej polície v Prešove Jána Andrejka, boli evakuovaní tiež obyvatelia jednej bytovky, ktorá sa nachádza v priemyselnej zó­ne.

AKTUALIZÁCIA 8.50 hod.:

V sobotu ráno prešovská samospráva informovala, že na mieste je kontrolné chemické laboratórium, ktoré zabezpečuje pravidelné merania hodnôt ovzdušia.

„Hodnoty meraní sú aktuálne v poriadku. Na území mesta Prešov nie je potrebné používať ochranu dýchacích ciest (respirátor),“ doplnili z radnice.

Viac záberov nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Požiar spaľovne v Prešove si vyžiadal evakuáciu
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM