Michala Halásová Kultúra

Najkrajší kalendár Slovenska: Fotilo sa aj v Prešove, pozrite si to

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o víťazstve Prešovského samosprávneho kraja v súťaži o najkrajší kalendár Slovenska 2013. Jeho súčasťou sú aj fotografie z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší kalendár Slovenska: Fotilo sa aj v Prešove, pozrite si to
Zdroj: Dnes24.sk

V tohtoročnom kalendári s názvom Celý svet je divadlo zachytil fotograf Jano Štovka hercov v divadelných kostýmoch na rôznych miestach v regióne.V Pre­šove urobili viacero fotografií, no do kalendára sa dostali iba dve.

Kveta Stražanová a Jožo Stražan

Na fotkách z Prešova pózuje hviezdne duo – manželia Stražanovci. „Na prvej fotke je Jožo Stražan ako Lakomec pred Bosákovou bankou v Prešove – banka, peniaze, lakomstvo… No a na druhej je pani Kveta Stražanová ako Kveta Stražanová – ako Arkadinová z inscenácie Čajka nad mestom Prešov – fotografia dáva istý hold tejto dive prešovského divadla, preto sme volili tento pohlad na mesto Prešov, ktorý je odfotený … mnoho ľudí nevie povedať odkiaľ /ale je to výšková budova vzorodevu/ a vlastne celý Prešov leží pri nohách tejto úchvatnej herečky“, hovorí fotograf Jano Štovka.

Mesto Prešov bolo spomedzi účastníkov súťaže z Prešovského kraja taktiež úspešné. Získalo prvé miesto v kategórii Mestá za nástenný kalendár Nočný Prešov.

Fotografie nám poskytol ich autor Jano Štovka.

kalendar PSK
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM