Ľubomír Hudačko Krimi

Naháňačka pri Prešove: Vodič nasmeroval auto na policajtov, našli v ňom marihuanu!

Opletačky so strážcami zákona majú len dvaja dvadsaťroční chlapci. Tých zadržali muži zákona neďaleko Prešova. Tu sú ďalšie info!

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka pri Prešove: Vodič nasmeroval auto na policajtov, našli v ňom marihuanu!
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Vo Veľkom Šariši zadržali policajti v noci dvoch mladých mužov (20, 20) podozrivých z drogovej trestnej činnosti.

Policajti prenasledovali auto

„Na ulici Harminy chcela hliadka pohotovostnej motorizovanej vykonať kontrolu osádky osobného auta Ford Mondeo. Policajti vystúpili zo služobného vozidla a vo chvíli, keď sa priblížili k prednej časti Fordu, vodič prudko cúvol dozadu, kde narazil do odstaveného osobného auta Daewoo Nubira. Vzápätí vyrazil dopredu a vozidlo nasmeroval priamo na oboch policajtov. Tí v poslednej chvíli odskočili bez toho, aby utrpeli zranenie,“ uviedl hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Policajti podľa hovorcu unikajúce vozidlo začali spolu s ďalšou hliadkou ihneď prenasledovať a krátko nato auto zastavili a zaistili jeho dvojčlennú osádku. „Na zemi pod nohami spolujazdca bolo nájdené igelitové vrecko s obsahom zelenej sušiny rastlinného pôvodu,“ poznamenal Džobanik.

Expertíza potvrdila, že ide o marihuanu

Ako ďalej hovorca dodal, vykonanou orientačnou skúškou narkotestom bola zistená prítomnosť THC, pričom táto látka je zaradená do zoznamu omamných a psychotropných. Nájdená sušina bola zaistená a zaslaná na expertízu a zadržaní muži boli predvedení na policajné oddelenia k vykonaniu ďalších procesných úkonov.

Expertíza potvrdila, že ide o marihuanu o hmotnosti viac ako 200 g, pričom zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť 839 – 2 029 obyvkle jednorazových dá­vok.

Prešovský vyšetrovateľ obvinil 20 ročného mladíka z Veľkého Šariša a 20 ročného Prešovčana zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a Prešovčana aj zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Na oboch vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM