Rôzne

Nadšenci cyklistiky, toto je pre vás: Na Velodróme bude Grand Prix mesta Prešov

Na prešovskom Velodróme sa pripravuje nová tradícia. Koncom augusta odštartuje úvodný ročník Grand Prix mesta Prešov v dráhovej cyklistike.

Ilustračný obrázok k článku Nadšenci cyklistiky, toto je pre vás: Na Velodróme bude Grand Prix mesta Prešov
Foto: Ľubomír Hudačko

Návštevníkov podujatia čaká aj zaujímavý sprievodný program. Na obnovenom prešovskom Velodróme sa uskutoční 29. augusta.

Kvalifikačné body na OH 2020

Na 333,33 metrov dlhom okruhu sa bude súťažiť v kategóriách: juniori, muži U23, muži Elite, juniorky, ženy U23 a ženy Elite. Pôjde vôbec o prvé preteky UCI kategórie C2 na Slovensku. Očakáva sa aj účasť pretekárov zo zahraničia. „Prešov a dráhová cyklistika odjakživa patrili k sebe. Na obnovenom Velodróme sa už uskutočnilo množstvo veľkých cyklopodujatí,” pozýva Prešovčanov i návštevníkov mesta primátorka Andrea Turčanová.

Grand Prix však nebude len o skvelých športových výkonoch. Na malých i veľkých čaká aj sprievodný kultúrny program. „Preteky budú súčasťou Európskeho pohára a budú sa v nich zbierať body v rámci kvalifikácie na OH 2020 v Tokiu. Naším cieľom je mať na tejto olympiáde kvalifikovaných dvoch mužských a dve ženské zástupkyne dráhovej cyklistiky," uviedol Branislav Delej, manažér klubu ŠK Velodróm Prešov.

A doplnil, že v budúcom roku chcú v Prešove pripraviť aj preteky Európskeho pohára C, teda vo vyššej kategórii. Koniec prázdnin sa tak dá stráviť aj na zaujímavom športovom podujatí v areáli Velodrómu Prešov na Športovej ulici. Možno sa medzi cyklistami objaví aj nový Peter Sagan, ktorý vo svojich žiackych začiatkoch na prešovskom velodróme tiež pretekal. Mesto Prešov je pritom jediným mestom na Slovensku s cyklistickým komplexom – Velodrómom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM