Správy

Nadriadená jej bola kedysi žiačkou: Eleonóra odučila na jednej škole neuveriteľných 41 rokov!

Školský rok sa definitívne skončil aj pre učiteľku matematiky Eleonóru Suchárovú. Pred tabuľou stála na tej istej škole neuveriteľných 41 rokov. Učiteľkou bola aj kolegyniam, dokonca terajšej zástupkyni školy.

Pani Eleonóra učila na základnej škole v Ľuboticiach pri Prešove, pred 41 rokmi cestovala do práce autobusom. Dodnes si stále pamätá dátum príchodu do školy.

„25.8.1973 – to bola moja prvá a posledná škola. Som v takom stave, že už stačilo. 41 rokov je dosť, ale oni sa zídu,“ povedala Eleonóra Suchárová pre RTVS. Rokmi sa menili režimy i učebné metódy. S pravidlami matematiky však nepohol ani socializmus. „Ja myslím, že 1+1 je vždy 2,“ smeje sa.

Tvrdí, že výslovne zlých žiakov nezažila. Dnešné deti sú podľa nej iné, ako tie, ktoré učila ako začínajúca učiteľka. „Teraz sú deti veľmi sebavedomé, ono je nad tou múdrosťou,“ hovorí ostrieľaná pedagogička. Pri rozlúčke s ňou boli smutné aj jej najbližšie kolegyne, ktoré s ňou v zborovni sedeli viac ako 30 rokov. Niektoré z nich dokonca kedysi sama učila.

„V posledných rokoch som jej nadriadená. Ale môžem povedať, že za celý ten čas je to vždy jedna úžasná žena, ktorá sa vôbec nemení,“ povedala pre RTVS Nicole Rubisová, zástupkyňa a jej niekdajšia žiačka.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM