Ľubomír Hudačko Rôzne

Nádherné: Cirkusantom sa v Prešove narodila lama. Dostala meno podľa mesta!

Mesto má opäť o jednu Prešovčanku viac. V pondelok sa totiž na území nášho mesta narodilo mláďatko lamy, ktoré patrí k českému cirkusu. Krstným otcom malej Presky sa stal primátor Pavel Hagyari.

Ilustračný obrázok k článku Nádherné: Cirkusantom sa v Prešove narodila lama. Dostala meno podľa mesta!
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok k nám do Prešova zavítal cirkus, ktorého príchod sa spája s milou udalosťou. K cirkusovému kolektívu zvieratiek pribudlo mláďa lamy. Tú pod menom Preska pokrstil primátor Pavel Hagyari.

Nebude platiť dane

„Teším sa, že máme novú Prešovčanku, aj keď za ňu mesto nebude dostávať dane,“ povedal s úsmevom krstný otec a zároveň zdôraznil, že aj jej meno Preska sa spája s našim mestom a preto verí, že sa do Prešova, svojho rodného mesta bude vracať. Primátor neskrýval radosť a prezradil, že lamu krstil prvýkrát. „V Prešove sme už krstili poníka, barančeka, kozičky, no lama je premiérou,“ dodal hrdo P. Hagyari.

Po roku súčasťou predstavení

Premiérové predstavenie cirkusu, ktorý v našom meste zotrvá najbližšie dva týždne bude osobitejší ako v iných mestách. Od teraz sa totiž pýši prírastkom malej lamky – Prešovčanky Presky, ktorá je už navždy spätá s našim mestom Prešov.

Principál cirkusu Emil Šimek opísal nový prírastok ako veľmi živý a učenlivý. „Sme veľmi radi, že naše lamie mláďatko má za krstného otca pán primátora,“ uviedol pri krste E. Šimek a tiež predstavil rodičov malej lamky Zuzanu a Žaka. Preska, ktorá sa narodila ako tretí lamí potomok, bude podľa jeho slov po dovŕšení svojho jedného roka súčasťou predstavení.

Redakciu Prešov 24 informovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny-Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM