Správy

Nádej pre umelcov či športovcov: Môžu sa uchádzať o dotácie od mesta, no má to aj háčik

Žiadosti o poskytnutie dotácie pre každú oblasť sa môžu podávať na príslušných formulároch najneskôr do 31. marca 2022 vrátane.

Ilustračný obrázok k článku Nádej pre umelcov či športovcov: Môžu sa uchádzať o dotácie od mesta, no má to aj háčik
Zdroj: pixabay.com

Do konca marca môžu záujemcovia požiadať o dotáciu pre kultúru, šport a sociálnu oblasť od mesta Prešov.

Len na území mesta

Tasr o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová. Má to však háčik, v oblasti kultúry mesto poskytuje dotácie len na podporu kultúrnych podujatí organizovaných výlučne na území mesta Prešov.

„V sociálnej oblasti poskytuje dotácie na činnosť aj podujatia, aktivity zamerané výhradne na sociálnu pomoc, podporu zdravia a sociálneho kontaktu. V oblasti športu poskytuje dotácie na podporu činnosti športových klubov, na športové podujatia pre deti a mládež a iné športové podujatia,“ uviedla Šitárová.

Celkovo 357-tisíc

Žiadosti o poskytnutie dotácie pre každú oblasť sa môžu podávať na príslušných formulároch najneskôr do 31. marca 2022 vrátane. V roku 2021 mesto Prešov takto podporilo 132 rôznych subjektov celkovou sumou vyše 357 546 eur.

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Z nich 250-tisíc eur smerovalo pre 75 subjektov z oblasti športu. Z toho 48 žiadostí bolo zameraných na činnosť mládežníckych športových kolektívov a 27 žiadostí na podporu organizácie športových podujatí.

Suma na kultúru

„Oblasť kultúry mesto podporilo sumou 88 946 eur, ktorá bola rozdelená pre 37 žiadateľov. Vyše 18 600 eur bolo určených pre sociálnu oblasť, kde bolo podporených 20 subjektov,“ priblížila Šitárová.

Podmienky poskytovania dotácií ustanovuje všeobecne záväzné nariadenie mesta o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Prešov, ktoré je zverejnené na webstránke mesta. Rovnako tam záujemcovia nájdu i formuláre žiadostí.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM