Správy

Na ZŠ Československej armády sa to poriadne zmení: Žiaci sa môžu tešiť na nové učebne

V nových špecializovaných učebniach sa žiakom uľahčí získavanie praktických zručností v technických a prírodovedných predmetoch.

Ilustračný obrázok k článku Na ZŠ Československej armády sa to poriadne zmení: Žiaci sa môžu tešiť na nové učebne
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov vďaka podpore Európskej únie postupne skvalitňuje vyučovací proces v základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Prešov Dnes 24 o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Nové učebne

Žiakom a učiteľom v ZŠ Československej armády takto urobia radosť nové špecializované učebne.

Cieľom projektu je skvalitnenie vyučovacieho procesu. V nových špecializovaných učebniach sa žiakom uľahčí získavanie praktických zručností v technických a prírodovedných predmetoch.

Zriadia laboratórium

„Počas výučby v nových odborných učebniach budú mať žiaci možnosť pochopiť teóriu v praxi, prejsť od abstraktného myslenia ku konkrétnemu, lepšie pochopiť učebnú látku, pojmy, súvislosti a prepojenia s praxou,“ uviedla Šitárová.

V rámci projektu bude podľa jej slov zrevitalizovaná technická učebňa, zriadené prírodovedné laboratórium chémie a budú zrealizované aj nevyhnutné stavebné úpravy.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

V odbornej technickej učebni sa bude nachádzať aj potrebné vybavenie, teda učebné pomôcky pre žiakov a učiteľa aj nábytok.

Najbližší školský rok

„Rovnako to bude aj v prípade zriadenia prírodovedného laboratória chémie, kde budú obstarané učebné pomôcky, nábytok, interaktívna tabuľa, dataprojektor a PC set pre učiteľa. V rámci nevyhnutných stavebných úprav budú vymenené interiérové dvere, svietidlá, elektrické zásuvky a vypínače, keramické obklady, vodovodné batérie a pribudnú nové podlahy,“ priblížila ďalej Šitárová.

Žiaci si budú môcť tieto učebne vyskúšať už v nadchádzajúcom školskom roku.

Celkový rozpočet projektu je 59 994,64 eur. „Poskytnutá výška NFP je 56 994,91 eur, z toho podpora z fondu EÚ je vo výške 50 955,44 eur. Mesto Prešov sa na výstavbe učební podieľa 5% spolufinancovaním. Z vlastných zdrojov tak uhradí 2 999,57 eur,“ dodala na záver Šitárová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM