Hádzaná

Na začiatok východniarske derby: Hádzaná láka súbojom Prešova s Košicami už v úvode

Nový ročník Slovnaft handball extraligy (SHE) v hádzanej mužov bude mať v sezóne 2020/2021 desať účastníkov. A začne poriadne zostra, východniarskym derby.

Ilustračný obrázok k článku Na začiatok východniarske derby: Hádzaná láka súbojom Prešova s Košicami už v úvode
5
Galéria
Zdroj: TASR

V porovnaní s predchádzajúcou edíciou je to o jedného viac. K deviatim z uplynulej sezóny, ktorú nedovolila dohrať pandémia koronavírusu, pribudol druhý košický tím HK Košice, ktorý v nedokončenej sezóne úspešne účinkoval v I. lige.

Najprv proti nováčikovi

A práve nováčik súťaže pritom bude v termíne 5.- 6. septembra prvým súperom Tatrana Prešov v novom extraligovom ročníku. Ešte predtým sa v termíne 29. – 30. augusta odohrá preložené vyvrcholenie Final 4 Slovenského pohára z tejto sezóny.

To sa malo pôvodne odohrať 14.-15.3. v Bardejove a Tatranu v semifinále vyžrebovali súpera zo Šale. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Nové Zámky a Považská Bystrica. Nový ročník SHE prinesie aj nový formát extraligovej súťaže, ktorý si na aktíve odhlasovali jednotlivé kluby.

„Hoci zväz dával návrh, aby sa hralo rovnakým systémom ako doteraz, kluby napokon tesne odhlasovali návrh z Topoľčian, ktorý predpokladá odohratie ročníka bez nadstavby. Odohrá sa teda iba 18 kôl základnej časti a potom semifinále a finále play-off,“ avizoval zo zasadnutia manažér Tatrana Prešov Milan Lozák s tým, že rozhodnutie klubov ešte musí odobriť konferencia Slovenského zväzu hádzanej. „Za tento model hlasovali kluby, ktoré sú na pokraji krachu a nevedia či vôbec nastúpia do súťaže,“ skonštatoval Lozák.

Príprava 1. júla

Systém súťaže ráta s tým, že po základnej časti pokračuje najlepšie kvarteto klasickou vyraďovacou časťou o Pohár Antona Frola. Prvé štyri tímy postúpia do semifinále play-off (1. – 4., 2. – 3.), ktoré sa začne v máji.

Takisto ako finále aj o 3. miesto sa bude hrať na tri víťazstvá. Nový majster bude známy v druhej polovici mája. Extraligový šampión získa pohár pomenovaný po slovenskej legende a hádzanárovi storočia Antonovi Frolovi.

Štart prípravy Tatrana je stanovený na 1. júla. „V mužstve bude v novej sezóne pôsobiť okrem domácej súťaže tradične aj v nadnárodnej SEHA lige a v európskych pohárových súťažiach, konkrétne v novovzniknutej Európskej hádzanárskej lige. V domácej lige a tiež aj Slovenskom pohári bude samozrejme snahou zelenobielych zisk celkového víťazstva v oboch týchto súťažiach," doplnil na záver.

Vyžrebované dvojice 1. kola Slovnaft handball extraligy v hádzanej mužov 2020/2021 (termín: 5. – 6. septembra 2020):

  • Tatran Prešov – HK Košice
  • MŠK Považská Bystrica – MHC Štart Nové Zámky
  • ŠKP Bratislava – HáO TJ Slovan Modra
  • Košice Crows – HKM Šaľa
  • HK Agro Topoľčany – Sportacademy Hlohovec

A v obrazoch pri športovej téme ešte ostaneme, aj keď trochu z inej strany. Svoj pôvab totiž predviedli biatlonistky sestry Fialkové.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Sestry Fialkové sa ukázali v plavkách
5
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM