Krimi

Na viacerých uliciach vznikali požiare: Fantóma podpaľača odhalili, má ísť o Prešovčana

Jedno miesto podľa polície navštívil páchateľ aj o pár dní neskôr, pričom opäť v rovnaký čas a rovnakým spôsobom poškodil ďalšie kontajnerové nádoby.

Ilustračný obrázok k článku Na viacerých uliciach vznikali požiare: Fantóma podpaľača odhalili, má ísť o Prešovčana
Zdroj: archív čitateľa

V priebehu minulého roka, došlo v Prešove k štyrom prípadom podpálenia plastových kontajnerových nádob. Išlo o obdobie od mája do októbra, presov.dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

„Ešte v máji 2021 došlo k dvom prípadom na Zimnej ulici. V skorých ranných hodinách páchateľ na parkovisku pred jedným z bytových domov poškodil 4 plastové nádoby o objeme 1 100 litrov a to spôsobom, že založil požiar vo vnútri nádob. Požiar zničil a poškodil nádoby. Mestu Prešov vznikla škoda vo výške takmer 680 eur,“ uviedla hovorkyňa s tým, že túto ulicu páchateľ navštívil aj o pár dní neskôr, pričom opäť v rovnaký čas a opäť rovnakým spôsobom poškodil ďalšie štyri kontajnerové nádoby. Vznikla škoda taktiež vo výške 680 eur.

Posledná Lesnícka

Na svoje ďalšie vyčíňanie si vybral podľa polície Bratislavskú ulicu v Prešove.

„Tu úmyselne založeným požiarom poškodil päť plastových kontajnerov. Škoda bola vyčíslená na viac ako 810 eur,“ vysvetlila ďalej hovorkyňa a posledným miestom, kde páchateľ predvádzal svoje „umenie“, bola Lesnícka ulica.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Založený požiar vtedy zničil päť nádob na odpad a taktiež poškodil fasádu domu i prenosnú plastovú toaletu. V tomto prípade bola celková škoda vyčíslená až na 7 400 eur,“ doplnila k udalostiam Ligdayová.

Možnosť obvinenia

Prípadmi sa podľa jej slov intenzívne zaoberal poverený príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh a bolo vedené trestné stíhanie vo veci trestných činov poškodzovania cudzej veci.

„Vyšetrovanie preukázalo, že skutku sa mal dopustiť 38-ročný Prešovčan. Bola získaná dôkazná situácia, ktorá umožnila vzniesť tomuto mužovi obvinenie z uvedených skutkov,“ dodala na záver hovorkyňa.

ilustračné foto

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM