Iné športy

Na velodróme sa už ďalej nemohlo súťažiť: Veľkú cenu dráhovej cyklistiky zrušil dážď

Tretí ročník Veľkej ceny Prešova v dráhovej cyklistike výrazne poznačilo počasie. Kým v pondelok bolo počasie v poriadku, ďalší súťažný deň zrušil dážď.

Ilustračný obrázok k článku Na velodróme sa už ďalej nemohlo súťažiť: Veľkú cenu dráhovej cyklistiky zrušil dážď
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

V utorok sa teda na velodróme v Prešove nesúťažilo, keďže hlavný rozhodca pre pretrvávajúci dážď zrušil preteky. O prvenstvá sa tak bojovalo iba v pondelok.

Zrušené preteky

„Celú noc a aj doobeda intenzívne pršalo. Hlavný rozhodca sa rozhodol počkať do dvanástej hodiny na vývoj počasia. Aj v tom čase však naďalej intenzívne pršalo a tak sa rozhodol zrušiť utorňajšie preteky,“ uviedol riaditeľ pretekov Branislav Delej.

Daždivé počasie síce skrížilo plány organizátorom, no tí predvídavo upravili program prvého dňa. „Podľa predpovedí počasia sme tušili, že v utorok má pršať. Preto sme pondelňajší program nahustili a posunuli sme doň aj niektoré z utorňajších disciplín. Na druhý deň tak ostali iba tri, ktoré bolo treba odjazdiť, no nestalo sa tak. Na 70 percent sme však splnili štartový plán,“ prezradil Delej.

Špičkoví jazdci

Jediné podujatie UCI klasifikácie C1 na Slovensku prilákalo takmer 70 pretekárov z deviatich krajín. Pretekalo sa v olympijských disciplínach šprint, omnium, madison, keirin a aj scratch.

„Samozrejme, že by som bol najradšej, keby sa všetko dokončilo podľa plánu. Žiaľ, velodróm je otvorený areál a v daždi sa na ňom nedá jazdiť. Je to sklamanie, no som rád, že sme stihli aspoň väščinu disciplín. Opäť sa zišlo viacero špičkových jazdcov. Dánsky pretekár nám vytvoril rekord dráhy, keď 200 metrov prešiel pod 10 sekúnd. Okrem neho sme videli aj ďalšie kvalitné výkony,“ povedal Delej.

Výsledky VC 2020

Muži, elite:

  • Šprint: 1. Mateusz Rudyk (Poľ.), 2. Maximilian Levy (Nem.), 3. Rafal Sarnecki (Poľ.) … 13. Lukáš Kubiš (SR)
  • Keirin: 1. Levy (Nem.), 2. Sarnecki, 3. Patryk Rajkowski (Poľ.), 12. Pavol Rovder (SR)
  • Omnium: 1. Matias Gunnar Malmberg (Dán.), 2. Denis Rugovac, 3. Jan Kraus (obaja ČR), … 5. Lukáš Kubiš, 9. Martin Chren, 13. Pavol Rovder, 14. Dries Bruynseels (všetci SR)
  • Scratch: 1. Rudyk, 2. Malmberg, 3. Nicolas Pietrula (ČR), … 6. Chren, 8. Rovder, 13. Kubiš

Ženy, elite:

  • Šprint: 1. Urszula Losová, 2. Marlena Karwacká, 3. Paulina Petriová (všetky Poľ.)
  • Keirin: 1. Losová, Karwacká, Petriová
  • Scratch: 1. Daria Pikuliková, 2. Nikol Plosajová (obe Poľ.), 3. Petra Ševčíková (ČR), 4. Alžbeta Bačíková, … Petra Machálková (obe SR)
  • Madison: 1. Pikuliková. Plosajová, 2. Kateřina Kohoutková, Petra Ševčíková (ČR), 3. Aleksandra Tolomanowá, Oliwia Majewská (Poľ.), 4. Bačíková, Machálková (SR)

Juniori:

  • Scratch: 1. Jakub Barcík, 2. Filip Merta, 3. Denis Hoza (všetci SR)

Vo fotogalérii si pozrite aj ďalšie zábery z podujatia v Prešove.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Na Velodróme v Prešove súťažili počas VC špičkoví jazdci
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM