Ľubomír Hudačko Rôzne

Na ulici v Prešove vznikla ďalšia úžasná maľba: Kostol sv. Mikuláša ešte pred požiarom!

Vyníma sa v plnej kráse a napovedá, ako vyzeral pred rokmi kostol sv. Mikuláša, ešte predtým, než došlo k požiaru. Taká je nová maľba na Okružnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Na ulici v Prešove vznikla ďalšia úžasná maľba: Kostol sv. Mikuláša ešte pred požiarom!
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Už druhá úžasná maľba vznikla na Okružnej ulici pod rukami talentovaného umelca a Prešovčana Daniela Hlávku. Ten sa postaral o ďalšiu nádheru, ktorá dokáže potešiť oči okoloidúcich ľudí.

Počmárané panely sa na danom mieste tak stávajú minulosťou. A naše oči môžu tešiť krásne maľby. Tie sú robené technikou airbrush. Vďaka druhému dielu, ktoré na Okružnej ulici v Prešove vzniklo, si môžete na mieste pozrieť, ako vyzeral kostol sv. Mikuláša ešte pred veľkým požiarom z roku 1882.

Betónový múr, za ktorým bolo v minulosti hádzanárske ihrisko a dnes obklopuje skejtpark, tak postupne dostáva novú podobu. Za revitalizáciou posprejovaných, znehodnotených stien stojí občianske združenie J.D – Galéria J.L. Tento rok ide podľa našich informácií o posledné dielo, ďalšie však na mieste pribudnú po zime. Celkovo tam má byť zobrazených až 31 pohľadov na Prešov.

Predsedníčka uvedeného združenia Janette Langová, tlmočila prosbu verejnosti, aby neboli voči prejavom akéhokoľvek poškodzovania ľahostajní. „Aj keď robíme bezpečnostné opatrenia v spolupráci s mestskou políciou a prešovskou radnicou, obraciame sa s výzvou na Prešovčanov o spolupatričnosť a pomoc, aby sme si uchránili tieto unikátne výtvory pred akýmkoľvek náznakom vandalizmu,“ povedala Langová.

Dodala, že zrealizovať daný nápad nebolo jednoduché, bránili tomu rôzne prekážky a revitalizáciu oplotenia a jeho premenu na externú galériu museli na čas odložiť. Nakoniec pomohlo vedenie mesta Prešov a získali aj súhlas od pamiatkového úradu. Ako to na mieste vyzerá po zrealizovaní už druhého diela si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Už ste ho videli? Na Okružnej v Prešove vzniklo ďalšie krásne dielo, FOTO
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM