Tlačové správy

Na tento privátny cloud si uložíte až terabajt fotiek! A to bez mesačných poplatkov

Poznáme to všetci – prídeme z výletu domov a sme leniví si už len pretriediť to množstvo fotiek. A keď ste navyše fotograf alebo tvorca obsahu (a máte za sebou napr. photoshooting), poznáte vzniknutú situáciu o to lepšie.

Ilustračný obrázok k článku Na tento privátny cloud si uložíte až terabajt fotiek! A to bez mesačných poplatkov
Zdroj: Synology

Časom sa fotky kopia a naraz ich už príliš veľa na to, aby bol v nich poriadok, nehovoriac o zálohe. Stalo sa vám už, že ste o fotky z nejakého dôvodu prišli? „Nám áno, viackrát“, priznáva blogerská dvojica @cestujemespolu.

Dlhodobým problémom je to, že počet digitálnych súborov neustále narastá a naviac sú tieto súbory roztrúsené na rôznych zariadeniach a dokonca v rôznych službách. Na počítači, v telefóne, na disku, na USB-čkách, v cloude, na emaile, v správach na Facebooku alebo Instagrame… Aby ste mohli tieto súbory konsolidovať na jedno bezpečné miesto, potrebujete centralizované úložisko. Počuli ste už o súkromnom cloude Synology NAS?

Čo je to NAS?

NAS (Network Attached Storage) je inteligentné úložné zariadenie, ktoré sa pripojí do domácej alebo kancelárskej siete. Do NAS zariadenia môžete uložiť všetky súbory svojich rodinných príslušníkov či kolegov – od dôležitých dokumentov až po cenné zbierky fotografií, hudby a videa. Pomocou webového prehliadača alebo mobilných appiek budete mať všetko dostupné cez internet vrátane všetkých doplnkových služieb, ktoré NAS zariadenie ponúka.

„Počkať, nerobia to isté aj služby Google Drive alebo Dropbox? A nemôžu môj problém vyriešiť obyčajné USB-čka?“

Hlavnou nevýhodou ukladania súborov do verejného cloudu je okrem vysokých mesačných poplatkov aj to, že vaše osobné súbory drží fyzicky niekto iný. Ako hovorí ocenená travel blogerka Janka Travelhacker: „Vaše fotky nie sú iba vaše. Nevýhodou verejného cloudu je, že máte fotky (a ostatné súkromné údaje) uložené na serveri niekoho iného. Naviac tak Google v tejto dobe získava monopol v dátach, ktoré mu my dávame. A niekedy ma až desí, aké všetky informácie o nás má. Všetky smartfóny s Androidom totiž automaticky archivujú aj váš pohyb. Ja som sa dokonca dokázala pozrieť na minútu presne, ktorou električkou a kam som išla 21. marca 2018 (pred viac ako 2 rokmi).“

Máme pre vás zľavový kód na populárny model Synology NAS DS218+, mkrnite na koniec článku!

Nevýhoda USB kľúčov je, že k ním nie je možné vzdialene pristupovať a automaticky ich zálohovať. Taktiež ich často prenášate, čím sa zvyšuje riziko straty či poškodenia. Najlepšou alternatívou a nevyhnutnosťou modernej domácnosti je privátny cloud Synology NAS. Ten ponúka vysokú ochranu dát, ktorá vám pomáha udržiavať vaše súbory dostupné a neporušené a to dokonca aj v prípade zlyhania disku alebo ransomware útoku (pri kybernetickom vydieraní).

Pre súkromné používanie

Pomocou služby Moments od Synology (stiahnete zdarma) môžete automaticky zálohovať všetky rodinné fotografie a videá vytvorené mobilnými telefónmi do jedného súkromného miesta v NAS zariadení. Čo je ale najdôležitejšie, fotografie sa vďaka umelej inteligencii automaticky zoskupia podľa podobných tvárí, miest či predmetov.

Pre fotografov a tvorcov obsahu

Chcete zlúčiť včerajší záber s archívnym záberom vytvoreným pred 10 rokmi? Neplytvajte časom prehľadávaním jednotlivých diskov. Robustné indexovanie v NAS od Synology ponúka prístup k všetkým dátam z jedného centrálneho umiestnenia rádovo v sekundách. Všetky NAS zariadenia ponúkajú podporu pre systémy Mac, Windows aj Linux, takže si môžete zvoliť operačný systém vyhovujúci vášho pracovnému postupu.

Majte svoje portfólio stále pri sebe

Pomocou intuitívnej a jednoduchej služby Synology QuickConnect máte k dátam v NAS zariadení prístup skutočne odkiaľkoľvek. Nie sú potrebné žiadne zložité sieťové znalosti. QuickConnect vám garantuje, že budete mať k svojmu portfóliu prístup odkiaľkoľvek na svete, kde je internetové pripojenie. Navyše, pridaním siete 10GbE (alebo rýchlejšej) ešte viac zrýchlite priame úpravy veľkých obrázkov a videí priamo v NAS zariadení (iba u podporovaných modelov). Dokonalé riešenie pri práci s vysokým počtom RAW súborov na projektov, kde spracovávate videá s rozlíšením 4K a vyšším.

Či už pracujete ako freelancer alebo s kreatívcami z celého sveta, môže byť nájdenie dokonalého riešenia pre uchovávanie a správu súborov vcelku náročné. Synology NAS prináša do vášho pracovného postupu rýchlosť, jednoduchosť, zabezpečenie a plynulé zálohovanie, takže sa môžete sústrediť na prácu a nestrácať čas s technológiami.

A teraz si ho môžete vyskúšať aj vy!

Máme pre vás zľavový kód ephoto na populárny model Synology NAS DS218+, ktorý získate na tomto odkaze s extra (tajnou) zľavou, ktorá nie je nikde verejná. Začnite ukladať dáta rozumne a pracovať s nimi moderným spôsobom, ktorý zabezpečí súkromie vašich dát. Zároveň ich môžete zdieľať s členmi vašej rodiny, tímom alebo klientami. Všetko máte pod palcom VY.

Alebo kliknite na tento odkaz a využite s kódom ephoto zľavu platnú iba v období od 12.6.2020 do 21.6.2020. Kód stačí zadať do časti Poznámka a zľava bude vypočítaná v potvrdzujúcom emaile.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Synology
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM