Iné športy

Na štart v centre mesta sa postavilo až 700 účastníkov: Prešov Night Run v OBRAZOCH

Hlavná ulica v Prešove sa nedávno naplnila stovkami bežcov a fanúšikov. V meste sa konal Night Run, v ktorom sa na štart postavilo sedemsto účastníkov.

Ilustračný obrázok k článku Na štart v centre mesta sa postavilo až 700 účastníkov: Prešov Night Run v OBRAZOCH
11
Galéria

Po úspešnom prvom ročníku Prešov Half Marathonu, tak má mesto za sebou aj svoju premiéru behu Prešov Night Run, v ktorom sa na štart postavilo sedemsto účastníkov.

Pouliční umelci aj dídžeji

Organizátorom Prešov Half Marathonu pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského a dekana Fakulty športu PU Pavla Ružbarského sa tak podarilo „rozbehnúť“ bežeckú sezónu.

Zážitkový beh splnil všetky očakávania. Hromadný štart organizátori naplánovali na 19:15, teda pár minút po tom, ako zašlo slnko, aby podčiarkli jedinečnosť tohto okamihu. Okrem emotívnej atmosféry v zóne štart/cieľ na Hlavnej ulici, boli aj ďalšie časti mesta rozžiarené svetelným inštaláciami. Bežcov na trati zabávali skvelí pouliční umelci, DJ-i, bubeníci a tanečnice. V neposlednom rade do atmosféry prispeli účastníci svojou dobrou náladou a fantastickými výkonmi.

„Mal som tú možnosť sa v priebehu podujatia porozprávať so zopár účastníkmi, niektorí bežali na takom podujatí dokonca prvýkrát. Tá energia, ktorá z nich šla, tie pocity šťastia, ktoré po dobehnutí mali, ma dokonale utvrdili v tom, že táto práca má zmysel,“ hovorí business manager podujatia Peter Schmiedl.

Každý s medailou

Bežci si mohli vybrať z 5 alebo 10 km vzdialenosti, počas ktorej na nich dohliadali desiatky pracovníkov kompletnej zdravotnej starostlivosti. Nechýbal ani červený koberec, po ktorom si do cieľa dobehli po svoju medailu všetci účastníci. Night Run sa tak zaobišiel bez jediného zranenia či diskvalifikácie. „Už teraz sa teším na ďalšie podujatie Prešov Half Marathon 2019. Bude to veľké, epické a určite sa máte na čo tešiť,“ dodáva na záver Peter Schmiedl.

A ako to počas podujatia vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Skvelá atmosféra a stovky účastníkov: Prešov má za sebou súťaž Night Run
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM