Ľubomír Hudačko Správy

Keď si štamgasti štrngnúť nemohli: Krčmu na Šidlovci zmenili na volebnú miestnosť, VIDEO

Parlamentné voľby prebiehajú aj na Šidlovci, v mestskej časti Prešova. Občania ale hlasujú na netradičnom mieste, na volebnú miestnosť tam premenili krčmu.

Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 29. februára 2020 si tak napríklad na Šidlovci miestni štamgasti neštrngnú. V deň volieb je v miestnom pohostinstve úplne odstavená prevádzka. Ako teda ľudia vnímajú premenu krčmy na volebnú miestnosť?

Aké sú ohlasy

„Každý človek má svoj názor, jeden povie, že je to zlé, ďalší, že je to výborné. No určite prevažujú pozitívne ohlasy, že je umožnené voliť práve tu,“ povedala nám pre Prešov 24 predsedníčka volebnej komisie Kristína Fialková.

Na Šidlovci podľa jej slov očakávajú vysokú účasť. Stalo sa tak aj po minulé voľby. „Účasť tu bola vždy nadpriemerná. Ak bol celoslovenský priemer 50%, tak tu bola 60 až 70 % – tná účasť. Počítame s tým aj teraz,“ potvrdila Fialková.

Zaujímalo nás, či má na vysokú účasť vplyv práve netradičná volebná miestnosť?

Nikto nezávidí

„To zase nie. Povedala by som, že sme už uvedomelejší v týchto veciach. Máme pokojný priebeh volieb, nikto nikomu nič nezávidí. Sme radi, že sme tu a máme možnosť voliť,“ doplnila predsedníčka s tým, že ona sama pred poludním ešte voliť nestihla, ale chystá sa na to.

Majiteľ tejto prevádzky Peter Sinai nám tiež prezradil, ako ľudia túto zmenú vnímajú.

Punc serióznosti

„Ľudia sú na to zvyknutí a berú to ako jemne športovú záležitosť. Vedia, že tu v rámci spolupráce s mestom prebiehajú voľby. Sú disciplinovaní a prejavujú aj vyšši záujem,“ povedal nám.

Šidlovčan Jozef volil už ráno a prezradil, čo si o netradičnom mieste myslí. „Je to dobrý nápad, pretože aspoň na jeden deň to dostane punc serióznosti. Ja s tým problém nemám,“ vysvetlil.

V tejto časti Prešova je zapísaných v zozname presne 958 voličov, požiadavka bola aj na voľbu s prenosnou urnou a taktiež desiatky voličov zo Šidlovca využili právo voliť aj zo zahraničia.

Viac si už pozrite v obrazoch v priloženej fotogalérii a aj na videu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Na Šidlovci v Prešove volili obyvatelia v krčme
21
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM