Ľubomír Hudačko Správy

Na Sídlisku III vznikne nové ihrisko: TÝMTO bude iné ako zvyšných 160 v meste!

Za jedno euro prenajali plochu na 25 rokov. Občianskemu združeniu Deťom Prešova tak vytvorí úsmev na perách ihrisko pre deti, poslanci mu totiž schválili dlhodobý prenájom.

Ilustračný obrázok k článku Na Sídlisku III vznikne nové ihrisko: TÝMTO bude iné ako zvyšných 160 v meste!
Zdroj: Dnes24.sk

Nápad vznikol zo strany rodičov, ktoré hendikepované deti v rodine majú. Momentálne má síce Prešov 160 detských ihrísk, ale ani jedno nie je pre spomínaný okruh detí.

Združenie však propaguje aj cieľ, ktorý by mohol zamestnať rodičov hendikepovaných detí, ktorí sú odkázaní starať sa o svoje ratolesti nepretržite. Prevádzkovanie ihriska by malo byť na dobrovoľníckej báze: Chceme, aby sa tam pri dozore striedali rodičia, ktorí majú skúsenosti s tým, ako sa starať o choré deti a ostatní si môžu na chvíľu vydýchnuť. Musíme mať v areáli plot, aby sa deťom nič zlé nestalo a nezatúlali sa z dohľadu," uviedol pre médiá jeden z aktivistov Stanislav Šanta.

Podľa neho sa rokuje s úradom práce o prípadnej chránenej dielni. Tam by mohli mamičky nájsť sebarealizáciu. Doposiaľ sa starajú o deti a nemajú možnosť pracovať. Pozemok na Sídlisku III za Bajkalskou ulicou má rozlohu viac ako 17 000 metrov štvorcových.

Nie je to však pochuti miestnym obyvateľom. Tým chýba skôr parkovisko aj priechod pre chodcov a na plochu si už zvykli. Areál trávenia voľného času určeného pre oddych a zmysluplné využitie voľného času so zameraním na hendikepované deti je preto pre nich nie najlepšie riešenie.

foto: ilustračné/Peter Ilenčík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM