Samospráva

Na Sibírskej ulici nastali zmeny: Nové parkovisko a aj zeleň

Prešovčania bývajúci na Sibírskej ulici už môžu parkovať pohodlnejšie na novom parkovisku. V lokalite sa vysadilo aj 12 nových stromov.

Ilustračný obrázok k článku Na Sibírskej ulici nastali zmeny: Nové parkovisko a aj zeleň
Zdroj: Mesto Prešov

„Obyvatelia Sibírskej ulice teraz majú k dispozícii 65 nových parkovacích miest. Spolu s existujúcimi parkovacími miestami je ich celkovo 113. Súčasťou úpravy okolitej plochy však bolo aj vysadenie 12 stromov, pričom ide o domáce listnaté aj ihličnaté druhy,“ uviedla prešovská radnica.

Parkovisko je rozdelené na dve časti a je vybudované z vegetačných tvárnic so štrkovým zásypom s vyznačením parkovacích miest zapustenými obrubníkmi. Spojovacia cesta je asfaltová. Práce zahŕňali aj úpravu priľahlého terénu a doplnenie verejného osvetlenia.

„Vybudoval sa aj krátky chodník na prepojenie navrhovaného parkoviska s parkovacími miestami pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu. Povrch chodníka je asfaltový s bezbariérovým výškovým napojením na pôvodný neupravovaný chodník a prístupovú komunikáciu. Stavbu realizovala firma Trexim s.r.o. a celkové náklady použité na vybudovanie boli v objeme 99 204,77 eur,“ dodala radnica.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM