Andrea Mesarčíková Rôzne

Na Sekčove dokončujú oddychovú zónu, pribudne aj 25 parkovacích miest

Rekonštrukcia oddychovej zóny na Sídlisku Sekčov v Prešove sa pomaly dostáva do finálnej fázy.

Hovorkyňa radnice Iveta Adamová informovala TASR, že okrem priestoru na relax by tu do konca októbra malo vzniknúť aj ďalších 25 miest vyhradených na parkovanie. Celkové náklady na túto investíciu si podľa nej vyžiadajú z rozpočtu mesta 33.000 eur.
„Na ceste od ul. Laca Novomestského až po Karpatskú ulicu, ktorú využívali obyvatelia sídliska na prechádzky, sa upravil povrch a na úseku asi 400 metrov tam položili nový živičný koberec. Pravdepodobne už na budúci týždeň tam osadia zhruba 40 lavičiek,“ uviedla hovorkyňa.
Podľa vedúceho oddelenia verejnoprospešných činností Mestského úradu v Prešove Kamila Sepešiho cieľom radnice je vytvoriť v tejto časti sídliska ucelenú oddychovú zónu.
Sepeši konštatoval, že po dohode s vedením radnice v tomto priestore súkromný prevádzkovateľ občerstvovacieho zariadenia vybudoval detské ihrisko, pričom mesto ako nefinančný vklad poskytlo pozemok vo svojom vlastníctve a prevádzkovateľ sa zaviazal, že sa bude o prevádzku ihriska starať minimálne päť rokov.
„V druhej etape dôjde k vytvoreniu približne 25 parkovacích miest. Nakoľko viacerí vodiči dosiaľ parkovali na tomto chodníku pre peších, bolo nutné statickú dopravu v spomínanom úseku na Karpatskej ul. úplne zmeniť. Využijeme na to miesta zdevastovanej zelene a zbytočné príjazdy na chodník,“ povedal Sepeši.
Spresnil, že dolná časť chodníka pri basketbalovom ihrisku bude oddelená zátarasami a jeho pokračovanie na ul. Karpatskej zhruba v 50-metrovom úseku bude plne využité na parkovanie áut. Mal by sa vytvoriť akýsi jednosmerný okruh s vjazdom aj výjazdom, a tým sa dosiahne, že tu bude môcť parkovať o niečo viac áut ako doteraz.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM