Správy

Na Šariši je PROBLÉM, zahalí sa do čiernej: Sprísnia opatrenia aj nad rámec automatu?

V okrese hygienici vykonávajú dôslednú kontrolu dodržiavania platných opatrení. Ide o jeden z troch okresov v Prešovskom kraji, ktorý bude v najhoršej farbe.

Ilustračný obrázok k článku Na Šariši je PROBLÉM, zahalí sa do čiernej: Sprísnia opatrenia aj nad rámec automatu?
Zdroj: Dnes24.sk

Zaočkovanosť je v okrese Bardejov na nízkej úrovni, aj preto neúprosný Covid automat určí túto lokalitu od pondelka 18. októbra ako čiernu.

Nevyužité očkovanie

„Vyšlo to, žiaľ, na Bardejov, musíme sa tomu prispôsobiť. Ostáva len dúfať, že časom sa to zmení na bledšiu farbu. Ďaleko sme sa teda po roku príliš nepohli, keďže vtedy sme očkovanie nemali k dispozícii a teraz síce je, ale ľudia ho nevyužívajú v dostatočnej miere. Ako vždy, niekde sa stala chyba,“ myslí si Bardejovčanka Andrea.

Regionálni hygienici v Bardejove v tom majú jasno. Štatistické ukazovatele totiž poukazujú na zhoršovanie situácie v okrese.

Apel hygieničky

„Máme tu komunitné šírenie. Pracovníci regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Bardejove aj napriek vyšším číslam pozitívne testovaných prípadov na Covid-19 stíhajú vykonať šetrenie v ohnisku nákazy do 24 hod. Žiadame obyvateľov v našom okrese, aby si uvedomili vážnosť situácie, znížili mobilitu, aby nedochádzalo k prenosu ochorenia z osoby na osobu. Takto môžeme ochrániť systém poskytovania zdravotnej starostlivosti,“ uviedla pre Prešov Dnes 24 Ivana Klobušovská, regionálna hygienička RÚVZ v Bardejove.

Ponúkame správy aj zo zahraničia:

Epidemiologickú situáciu podľa jej slov RÚVZ pravidelne hodnotí a to prihliadajúc na viacero indikátorov vývoja Covid-19 v danom okrese.

Zaočkovanosť 40%

„Pri lokálnom zhodnotení epidemiologickej situácie berieme ohľad aj na zaočkovanosť, ktorá je v našom okrese nízka, celková zaočkovanosť je 40%,“ pokračovala Klobušovská.

Ako dodala, v okrese vykonávajú dôslednú kontrolu dodržiavania platných opatrení. Podľa TASR zatiaľ neuvažujú prijímať opatrenia nad rámec platného Covid automatu.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM