Milan Jusko Rôzne

Na Pretekačkách vodník i morská panna

V stredu sa na Toryse pretekalo a neboli to obyčajné preteky. Zišlo sa tu cez 110 súťažiacich. Ani pri takom počte sa nikto nezranil, ani neutopil. Ani sa nemohol, lebo súťažili gumené kačičky.

Po úspechu zimných Majstrovstiev Prešova v sánkovaní sa občianske združenie Otvorená dielňa spolu s Priateľmi Prešova postarala o netradičné letné športové vyžitie Prešovčanov. Nápad usporiadať preteky kačíc prišiel po Londýne a Bratislave aj do Prešova.

Dobročinný pretek sa uskutočnil v stredu 29. augusta (štátny sviatok SNP) na rieke Torysa, ktorá prechádza stredom Prešova. Štartovalo sa zo Sídliska III pri Šľúdri a v peknom počasí sa zišla početná skupina hlavne rodičov s deťmi.

„Prešovské Pretekačky sú dobročinné akcia, ktorá chce ľudí rozveseliť a prilákať k športu,“ priblížil význam podujatia Branislav Bušovský z OZ Priatelia Prešova.

Gumené kačičky si účastníci mohli zarezervovať alebo doniesť vlastného gumeného favorita, poprípade zakúpiť pred štartom. Cieľ bol pri Zimnom štadióne a zhruba 4-kilometrovú plavbu kačičky prekonali za 2:45 až 3 hodiny. Právom sa tak môžu nazvať aj kačičkový maratón.

Na plynulý priebeh pretekov dozerali traťoví komisári a bezpečnostní technici (Neptún, vodník, rybár a potápač). Odmenené boli tri najrýchlejšie kačičky a ich majitelia.

**Poradie na prvých troch miestach: **
1. Marry Poppins
2. Monica Belluci
3. 020

**Pozrite si videopríspevok z podujatia. **

prešov24 video: Milan Jusko

 Na Pretekačkách vodník i morská panna
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM