Kultúra

Na prešovskom amfiteátri to opäť žilo: Zneli známe hity Inekafe a vtipy od Andera

Ženu detektíva Colomba nikto nevidel, rovnako diváci nevideli ani Eržu a Piťa, ktorí v humoristových vystúpeniach Andera z Košíc figurujú desiatky rokov.

Ilustračný obrázok k článku Na prešovskom amfiteátri to opäť žilo: Zneli známe hity Inekafe a vtipy od Andera
Zdroj: Marek Eštočin Photography

Fanúšikom hudby a zábavy v Prešove patril uplynulý víkend. Na prešovskom amfiteátri, ktorý pamätá zašlé časy populárnych filmových festivalov, koncertovala v sobotu večer známa kapela Inekafe, v nedeľu si prišli na svoje priaznivci úsmevného slova v spojení s ľudovkou pri vystúpení Andera z Košíc a ľudovej hudby Konyare.

Punkrocková skupina Inekafe je na scéne od roku 1995, vydala sedem albumov, a tak má pre koncertný set z čoho vyberať.

Videnia z Bangladéšu

„Je vidieť, že ľudia sa tešia, chodia na koncerty a užívajú si ich, takže užívame si to na oboch stranách. Nová pesnička sa volá Všetky skladby sveta a veľmi dobre sa jej darí, čo mesiac to ozajstných stotisíc videní, žiadne kúpené videnia z Bagladéšu, je to veľmi dobré, darí sa jej oveľa lepšie ako nášmu singlu, ktorý bol rok predtým. Aj ľudia, ktorí ju počujú prvýkrát na koncerte, tak si už tancujú pri druhom, treťom refréne,“ povedal pre TASR líder kapely Rohoň.

Ďalšie správy z Prešova nájdete tu:

Nedeľný podvečer zabával Prešovčanov známy a stále populárny Ander z Košíc. Tak ako ženu poručíka Colomba nikto dodnes nevidel, rovnako diváci dodnes nevideli Eržu a Piťa, ktorí v jeho humoristových vystúpeniach figurujú už desiatky rokov.

Hosť z Drišľaku

Do Prešova si pozval aj hosťa, Viliama Kalmana, známeho zo skupiny Drišľak.

O dlhoročnej popularite Jána Pisančina, tak znie jeho civilné meno, svedčí aj fakt, že na konte má už dve desiatky vydaných nosičov, tým prvým bola v roku 1989 audiokazeta To som ja, Ander.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Jedno z CD má názov Podzme še šmiac. „Je pravda, že keď humor nelieči, tak nič nepokazí. Humor vyrovnáva povahu človeka, ešte som nevidel rozčúliť sa usmiateho človeka. Ja hovorím tak, že keď prídem na javisko, mojou úlohou je ľudí baviť,“ uviedol pre TASR Pisančin.

Spojenie muzikantov

S Anderom účinkuje prešovská ľudová hudba Konyare, ktorá ponúkla známe hity A ja taka dzivočka, Cuker jedla, kavu pila, Červene, žeľene, Nebola som veselá alebo V pondelok doma nebudem.

Ľudovku tvoria mladí skúsení muzikanti, ktorí sa spojili počas pandémie. Ich prvé CD A od Prešova pokrstili Ander spolu s Vilom počas vystúpenia a zároveň aj pochválili kvalitný výkon kapely.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM