Aktualizované Správy

Čerstvo rekonštruovaný podchod nevydržal, ZRÚTIL sa tam strop: Čo na to zhotoviteľ? FOTO

Strop podchodu v Prešove na Sekčovskej dlho po obnove nevydržal. V utorok sa zrútil a teraz tam nikto nesmie.

Zdroj: Dnes24.sk

Zákazka za takmer 100-tisíc eur v Prešove na najväčšom sídlisku má trhlinu a to doslova. Podchod Sekčovská totiž len nedávno slávnostne odovzdali zrekonštruovaný, no teraz je všetko inak.

Na Masarykovej tiež

Okoloidúci sa v utorok nestačili diviť, priestor je olepený páskou mestskej polície a do podchodu nikto nesmie.

Zrútil sa tam totiž strop, dôvodom môže byť podľa našich informácií zatekanie a voda, ktorá sa tam pravidelne dostala z vozovky vyššie. Prečo sa však podchod napriek tomu rekonštruoval, ostáva záhadou. Podobný problém je aj na Masarykovej ulici, kde podchod zateká už celé roky.

Pri udalosti sa podľa hovorcu mesta Prešov Vladimíra Tomeka nikto nezranil.

Tento priestor a priľahlé schodiská pritom len nedávno dostali novú podobu. Mesto Prešov o dokončení informovalo na svojej webstránke vo štvrtok 17. marca.

Takmer 100-tisíc eur

„V podchode bola kompletne vymenená elektroinštalácia. Rekonštrukcia podchodu, ktorý vedie popod hlavnú cestu na Sekčovskej ulici, je ukončená. Obnovené boli aj jeho priľahlé schodiská a steny,“ vysvetlila radnica v tom čase novinku, z ktorej sa Prešovčania mohli potešiť.

Celková cena rekonštrukcie bola pritom podľa informácií prešovskej radnice v zmysle zmluvy o dielo vo výške 98 102,86 eur s DPH. „Realizátorom stavby je spoločnosť Lptex, s.r.o.,“ doplnila vtedy radnica.

AKTUALIZÁCIA 18.45:

V utorok podvečer radnica doplnila ďalšie stanovisko. „Stavebná firma, ktorá realizovala rekonštrukciu podchodu na Sekčovskej ulici, obratom zabezpečí odpojenie podchodu od elektriny a taktiež osadenie zábran z oboch strán podchodu, aby nedošlo k prípadnému zraneniu osôb,“ uviedol pre Tasr Tomek.

Vykonajú sondy

Zhotoviteľ stavby podľa jeho slov zároveň prisľúbil plnú súčinnosť pri oprave poškodenej časti podchodu. „V najbližších dňoch bude v spolupráci s projektantom vykonaná sonda do stropných častí podchodu, ktorá pomôže bližšie špecifikovať príčiny pádu omietky, ako aj nájsť vhodné riešenie opravy,“ dodal Tomek.

„Reagujeme na vzniknutú situáciu a komunikujeme so zástupcami mesta. Práce na predmetnom podchode boli vykonané v súlade s projektovou dokumentáciou v plnej súčinnosti a riešili len spodnú stavbu. V najbližších dňoch budú vykonané sondy rôzneho druhu z dôvodu presného určenia príčin vzniknutej situácie,“ uviedol pre Tasr konateľ spoločnosti Lptex, s.r.o. Ladislav Proc.

Pozrite si utorkové fotografie a video priamo z miesta, ako to v podchode teraz po zrútení stropu vyzerá.

Objektívom: Spadnutý strop v obnovenom podchode na Sekčove
6
Galéria

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM