Ľubomír Hudačko Správy

Na očiach je priamo v centre mesta: Stavba v Prešove však stále zíva prázdnotou

Záhadná stavba v centre Prešova.Takú si môžete všimnúť prechodom priamo v srdci mesta, avšak stále zíva prázdnotou. Zisťovali sme o nej podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na očiach je priamo v centre mesta: Stavba v Prešove však stále zíva prázdnotou
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčanom bije do očí už niekoľko rokov, ale naďalej zíva prázdnotou. Priestor priamo v centre Prešova púta pozornosť, no nevyzerá to tak, aby sa jej osud radikálne zmenil zo dňa na deň. Zisťovali sme preto o záhadnej stavbe podrobnosti.

„Uvedený priestor nie je mestským majetkom. Stavebníkom je súkromná osoba. Stavebné povolenie bolo na účel reštaurácie,“ uviedla nám hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Stavebník tohto priestoru nám prezradil ďalšie informácie.

„Ohľadom tohto priestoru Nastali rôzne komplikácie z technického a majetko-právneho hľadiska. Doriešiť bolo potrebné majetko-právne vzťahy. Plán bol nastavený tak, že tam vznikne reštaurácia a cukráreň. Nič sa na tom nemení a verím tomu, že sa to podarí. Poctivo pravidelne za pozemok platím nájom, aj keď sa tam nič nerobí. Je to v stave, v akom je. Vynasnažím sa však, aby sa dospelo k cieľu, ktorým je zriadenie reštaurácie,“ povedal pre Prešov 24 stavebník Peter Csatáry. Prešovčanom tak zatiaľ aj naďalej bude biť do očí tento chátrajúci objekt. Centrum mesta by si však zaslúžilo reprezentantív­nejšie prostredie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM