Michala Halásová Rôzne

Na obzore ďalšia policajná akcia. Dávajte pozor aj na rýchlosť

V súvislosti s aktuálnou dopravnou bezpečnostnou situáciou vykoná polícia na území Prešovského kraja niekoľko akcií. Kontrolovať budú hlavne rýchlosť.

Ilustračný obrázok k článku Na obzore ďalšia policajná akcia. Dávajte pozor aj na rýchlosť
Zdroj: TASR

Prešov a okolie

S cieľom pozitívneho ovplyvnenia následkov dopravných nehôd, pri ktorých bol jeden z účastníkov chodec alebo cyklista, budú na komunikáciách v pôsobnosti OR PZ v Prešove vykonané 25. apríla v čase od 16.00 do 20.00 dopravno-bezpečnostné akcie so zameraním na kontrolu dodržiavania stanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, na kontrolu dodržiavania ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom a dodržiavanie ustanovení pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi.

Prešovský kraj

V piatok 26. apríla v čase od 14.00 do 18.00 bude vykonaná celokrajská osobitná kontrola s cieľom pozitívneho ovplyvnenia vývoja usmrtených chodcov na celkovom počte usmrtených osôb a preventívneho pôsobenia na disciplinovanosť vodičov bicyklov a motocyklov na cestách Prešovského kraja.

Celokrajská osobitná kontrola bude zameraná na kontrolu dodržiavania stanovených alebo obmedzených rýchlosti jazdy vozidiel, na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM