Správy

Na málo štípancov sa v Bratislave nemôžu sťažovať: Má problém s komármi aj Prešov?

Kým v Bratislave magistrát zasahuje proti komárom vo viacerých mestských častiach, do Prešova problém, zdá sa, nedorazil.

Ilustračný obrázok k článku Na málo štípancov sa v Bratislave nemôžu sťažovať: Má problém s komármi aj Prešov?
Zdroj: TASR

Kto by mal rád štípance od komárov?

Nechcený suvenír

S pribudajúcimi letnými teplotami a trávením času pri vode sa môže stať, že si domov odnesiete nejeden nechcený svrbiaci suvenír na tele.

A dá sa to aj bez takéhoto pobytu, stačí sa skontrolovať ráno po noci pri otvorenom okne.

Svoje o tom vedia najmä Bratislavčania, keďže sa tam podľa tamojšieho magistrátu vyskytuje viac ako tisíc väčších liahnisk a ďalšie stovky až tisíce menších mlák, ktoré poskytujú vhodné podmienky na liahnutie komárov.

Problém neevidujú

Mesto preto zasiahlo proti larvám komárov už v ôsmich mestských častiach, a to v Devíne, Devínskej Novej Vsi, Rusovciach, Jarovciach, Rači, Dúbravke, Záhorskej Bystrici a Petržalke. A ako je na tom mesto Prešov?

„Zatiaľ neevidujeme problém s premnožením komárov na území mesta Prešov. K dnešnému dňu sme takýto podnet nezaznamenali ani od obyvateľov,“ uviedol pre Prešov Dnes 24 hovorca mesta Vladimír Tomek.

Prešovčanov však trápi iný problém, v uliciach sídlisk je stále obrovské množstvo nepokosenej zelene, ktoré môžu vyvolať u alergikov nepríjemné reakcie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM