Aktualizované Správy

Na Jarkovej dokončili rekonštrukciu budovy mestského úradu: Koľko to radnicu stálo?

V rámci rekonštrukcie bola zateplená celá budova, vymenila sa stará strecha, pribudli nové okná, dvere aj klampiarske prvky. Vysoliť peniaze muselo aj mesto.

Ilustračný obrázok k článku Na Jarkovej dokončili rekonštrukciu budovy mestského úradu: Koľko to radnicu stálo?
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov úspešne ukončilo rekonštrukciu budovy Mestského úradu na Jarkovej ulici č. 24, vďaka ktorej sa podľa radnice má výrazne znížiť energetická náročnosť celého objektu. Investícia bola zrealizovaná s finančnou podporou Európskej únie. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

95% nákladov

Obnova bola zameraná na zníženie energetickej náročnosti objektu. „Podarilo sa nám budovu obnoviť s finančnou podporou Európskej únie, ktorá pokrýva až 95% nákladov. Vďaka rekonštrukcii ušetríme značné množstvo energie a prispejeme tak k zníženiu negatívnych dopadov na životné prostredie," uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

V rámci rekonštrukcie bola zateplená celá budova, vymenila sa stará strecha, pribudli nové okná, dvere a klampiarske prvky.

Celkovo 1,6 milióna

Zároveň boli vymenené aj svietidlá a zmodernizovala sa sústava vykurovania. Obnova zahŕňala aj modernizáciu systémov chladenia a osadenie rekuperačnej jednotky.

Celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú 1 211 077,20 eur (vrátane DPH), z toho výška nenávratného finančného príspevku v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia je vo výške 1 150 523,34 eur. Mesto sa na rekonštrukcii podieľa sumou 60 553,86 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy z Prešova a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM