Správy

Na emotívnej rozlúčke s Mekym Žbirkom neboli: Chýbali Gombitová, Knechtová aj Peter Nagy

Slovensko prišlo o jednu z najsympatickejších osobností kultúrneho života. Z rôznych dôvodov sa však s ním neprišli rozlúčiť hudobné esá z východu.

Ilustračný obrázok k článku Na emotívnej rozlúčke s Mekym Žbirkom neboli: Chýbali Gombitová, Knechtová aj Peter Nagy
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Trojica Marika Gombitová, Katka Knechtová a Peter Nagy sa osobne nezúčastnili rozlúčky s Mekym Žbirkom v Prahe, ktorý zomrel 10. novembra 2021.

Všetci s ním mali svoje dueto, v prípade Mariky išlo v rámci sólovej kariéry až o trojnásobnú spoluprácu.

No ani jeden z nich sa nemohol prísť v piatok 19. novembra s Mekym rozlúčiť osobne, spravili tak aspoň na sociálnych sieťach. Všetci na sociálnej sieti uviedli vážne dôvody.

Emotívna Marika

„S hlbokým žiaľom a nekonečným smútkom v srdci sa s Tebou lúčim, drahý Meky,“ napísala ešte pred rozlúčkou na sociálnej sieti Marika Gombitová s tým, že ho na poslednej ceste neodprevadí.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Ty najlepšie vieš, že mi to môj zdravotný stav v tejto ťažkej dobe neumožňuje. Zbohom, drahý Meky, nechávaš ma tu samú blúdiť v slepých uličkách,“ dodala na záver. Meky nahral s Marikou viacero duetá, napríklad Nespáľme to krásne v nás, Tajnosľubná a tiež V slepých uličkách.

Nagy: Vážne dôvody

Duet Poslednýkrát naspieval s Mekym Prešovčan Peter Nagy. „Takto potichu, pesničkou, sa lúčim s dlhoročným kamarátom a kolegom Mirom Žbirkom. Keďže z vážnych dôvodov nemôžem vycestovať do Prahy, aspoň takto na diaľku. Bez pátosu, ale s veľkou úctou,“ dodal k téme. Katka Knechtová takisto uviedla vážne dôvody, no o to viac na svojho priateľa myslí a Mekyho označila za jedného z mála priateľov v tomto biznise. V roku 2018 spoločne vydali duet Skúška snov.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM