Rôzne

Na Delni v Prešove sa konalo Water Rescue Forum: ZÁBERY z atraktívneho podujatia

Prírodné kúpalisko Delňa opäť ožilo atraktívnym podujatím. Konala sa tam totiž lákavá akcia. Išlo o Water Rescue Forum 2019.

Ilustračný obrázok k článku Na Delni v Prešove sa konalo Water Rescue Forum: ZÁBERY z atraktívneho podujatia
11
Galéria
Zdroj: TASR

Od 16. do 18. augusta ste mohli na prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa zažiť zaujímavé záchranárske podujatie – Water Rescue Forum 2019. To bolo plné aktivít.

A k videniu na mieste boli i Majstrovstvá Slovenska vodnej záchranárskej služby SČK Memoriál Dr. Mariána Filčáka. Tie sa konali konkrétne v dňoch od 17. do 18. augusta. Preteky plavčíkov v rôznych disciplínach boli taktiež súčasťou podujatia s názvom Water Rescue Forum.

Deti povozili na člnoch

Záchranári sa počas spomínanej lákavej akcie na Delni napríklad venovali aj deťom, ktoré povozili na člnoch. „Bolo to skvelé, že sa aj deti mohli dostať na čln, takéto podujatie je pre Delňu ako stvorené. Sme radi, že sme sa ho zúčastnili,“ povedala k akcii Prešovčanka Miroslava.

Téma a úloha

Témou a úlohou Water Rescue Forum 2019 bolo priblížiť širokej verejnosti činnosť Vodnej záchrannej služby SČK, zvýšiť povedomie bezpečného pohybu vo vodnom prostredí a taktiež prehĺbiť osvetu všeobecnej prvej pomoci.

Podujatie sa skutočnilo pri príležitosti storočnice Československého Červeného kríža a osláv 50 rokov Vodnej záchrannej služby Slovenského Červeného kríža.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A ako to počas spomínanej akcie vyzeralo si už pozrite sami v priloženej fotogalérii.

FOTOREPORTÁŽ: Na Delni sa predviedli vodní záchranári
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM