Webnoviny - Krimi

Na chirurgii v Prešove ošetrili v noci 15 oslavujúcich

Silvestrovská noc v Prešove prinútila niektorých bujaro oslavujúcich ísť na vyšetrenie na úrazovú chirurgiu. Počas nočnej služby na úrazovke ošetrili 15 prípadov, ktoré súvisia so Silvestrom.

Išlo o ľahšie poranenia, žiadne z nich si nevyžiadalo hospitalizáciu. Chirurg Peter Miščík pre SITA povedal, že to boli hlavne rany na hlavách po úderoch. Jednému pacientovi vošla petarda pod vetrovku a spôsobila mu popáleniny brucha.

Hasiči v noci nemali vážne zásahy. Asistovali pri jednej dopravnej nehode bez zranení a hasili na dvoch miestach – v Levoči a Hostoviciach v okrese Snina, kde škody boli minimálne.

Oslavy Silvestra a Nového roku nemali v Košickom kraji závažné negatívne dozvuky. „V priebehu noci sme mali len štyri menšie požiare. Horeli dva kontajnery. V rozostavenom rodinnom dome na Suchodolinskej ulici v Košiciach sa pre neopatrné zaobchádzanie s otvoreným ohňom vznietila tepelná izolácia. Bol to malý požiar s odhadnutou škodou okolo dvesto eur. Na košickej Drábovej ulici vznikol požiar na balkóne. Na príčine bol skrat chladničky. Aj tu bola škoda pár desiatok eur.,“ informoval dnes ráno Pavol Frimer z krajského operačného strediska hasičov Košického kraja.

V ambulancii úrazovej chirurgie ošetrili do dnešného rána dvanásť pacientov. „Len dvoch prípadoch šlo o úrazy spôsobené petardami a svetlicami. Jednému mužovi sme ošetrovali zlomeninu článku palca po výbuchu petardy, a jedna žena mala popálenú ruku od pyrotechniky. Oba prípady sme ošetrili ambulantne. Okrem toho sme mali jednu zlomeninu predkolenia,“ informoval lekár ambulancie Kliniky úrazovej chirurgie univerzitnej nemocnice na Rastislavovej ulici Rastislav Burda. Správy z traumatologickej ambulancie oddelenia urgentného príjmu košickej univerzitnej nemocnice na Triede SNP sa nám nepodarilo získať SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM