Michala Halásová Samospráva

Spor kvôli výstavbe nájomných bytov. Smerácky poslanec: Tu sa spí!

Poslanci prešovského mestského zastupiteľstva z ľavicového bloku kritizujú postup mesta pri riešení otázky výstavby nájomných bytov. Mesto podľa nich nemá žiadne projekty, aby sa uchádzalo o podporu Štátneho fondu rozvoja bývania.

Ilustračný obrázok k článku Spor kvôli výstavbe nájomných bytov. Smerácky poslanec: Tu sa spí!
Zdroj: Dnes24.sk

Máme viac ako 300 žiadostí od mladých rodín o nájomné byty. Iné mestá dokázali tieto prostriedky využiť, pripravili sa na to, každý rok podávajú žiadosti. Tu sa spí," povedal Alexander Ernst zo Smeru-SD. Upozornil na možnosti verejno-súkromných partnerstiev. Pilotným projektom by mohla byť výstavba malometrážnych bytov v lokalite Cemjata, o ktorom už začali poslanci rokovať s potenciálnym investorom.

Hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová uviedla, že v prípade výstavby nájomných bytov zvolilo mesto koncepciu, v rámci ktorej bytové domy postavia súkromní investori a následne ich samospráva cez ŠFRB odkúpi. „Toto riešenie je rýchlejšie a menej finančne náročné. Mesto rokuje so štyrmi možnými firmami. Podobný materiál bol už v marci predložený do rokovania mestskej rady, ktorá ho vtedy neschválila a žiadala doplniť,“ uviedla Jurčišinová.

Pripomenula, že o spomínanej koncepcii výstavby bytov primátor Pavel Hagyari rokoval aj s predstaviteľkami niektorých poslaneckých klubov, ktoré s predloženou koncepciou súhlasili.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM