Andrea Mesarčíková Rôzne

Na bezpečnosť školákov dohliadne vyšší počet policajtov

V posledný školský deň (30.6.) bude na cestách najmä v blízkosti škôl dohliadať na bezpečnosť školákov zvýšený počet policajtov.

TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Viktor Plézel s tým, že v rovnakom úsilí budú pokračovať i v prvých prázdninových dňoch.
Dopravná polícia má s nastupujúcou dovolenkovou sezónou rozpracované a pripravené rôzne opatrenia na pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
Plézel poukázal na to, že v nastávajúcom období je častou príčin dopravných nehôd to, že vodiči nevenujú dostatočnú pozornosť riadeniu vozidla. „Vodič sa zaujíma o všetko, len nie o situáciu v cestnej premávke a v mnohých prípadoch nestihne ani reagovať na udalosti pred jeho vozidlom,“ dodal. Rovnako je dôležité, aby sa vodič pred cestou na miesta, ktoré nepozná, na ňu dobre pripravil. Najmä by si mal preštudovať a ujasniť trasu.
Zvýšenú pozornosť počas leta treba venovať aj chodcom či cyklistom. Polícia v tejto súvislosti žiada rodičov, aby si tiež s väčšími deťmi pohovorili o bezpečnom prechádzaní cez cestu a bicyklovaní. Podľa Plézla ich treba upozorniť na to, aby ich na ceste videli aj ostatní účastníci cestnej premávky, najmä vodiči. „Treba dieťa poučiť, aby neprechádzalo na takých miestach, kde nemá dostatočný výhľad na obidve strany, prípadne tam, kde by muselo vychádzať spomedzi zaparkovaných vozidiel,“ uzavrel.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM