Ľubomír Hudačko Správy

Na balkóne sa v našom meste grilovať neoplatí: Hrozí vám takáto pokuta!

Dostali ste chuť na prepečené mäsko, ale nechce sa vám z bytu? Určite ho neskúšajte pripraviť v Prešove na balkóne svojho príbytku. Okrem toho, že nepotešíte susedov vám hrozí aj mastná pokuta.

Ilustračný obrázok k článku Na balkóne sa v našom meste grilovať neoplatí: Hrozí vám takáto pokuta!
Zdroj: TASR

Kto by tomu odolal? Steaky od výmyslu sveta si dnes trúfne ugrilovať možno aj menej zdatný kuchár. Nie je však úplne jedno, kde ho budete pripravovať. V Prešove vám hrozí za grilovanie na balkóne paneláku nepríjemná pokuta.

Zákaz a pokuta

„V meste Prešov je vo VZN 6/2010 o čistote mesta a verejnom poriadku (druhá časť, článok 3, ods. 3, písm. n) v záujme vytvárania zdravého životného prostredia, zdravého spôsobu života obyvateľov mesta a estetického vzhľadu mesta sa na verejných priestranstvách o.i. zakázané grilovať na balkónoch a lodžiách bytových domov,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny-Gazdová.

Kmetóny Gazdová ďalej pre prešov24 spresnila aj výšku pokuty v prípade porušenia zákazu: "Od prijatia tohto VZN mesto Prešov neevidovala Mestská polícia porušenie zákazu grilovania na balkóne.

V prípade, že by k tomuto porušeniu došlo, MsP by postupovala v súlade so zákonom a uložila by pokutu vo výške 33 eur v blokovom konaní," dodala.

Obľúbenú grilovačku tak radšej zorganizujte v adekvátnejšch priestoroch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM