Správy

Musel ísť do karantény: Gréckokatolícky arcibiskup pozná výsledok testu na COVID-19

Prešovský gréckokatolícky arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ spoznal výsledok testu na COVID-19. Podstúpil ho po tom, čo navštívil Ukrajinu.

Ilustračný obrázok k článku Musel ísť do karantény: Gréckokatolícky arcibiskup pozná výsledok testu na COVID-19
Zdroj: TASR/Maroš Černý

V uplynulých dňoch sa zúčastnil v Užhorode na Ukrajine na pohrebe zosnulého mukačevského eparchu Mons. Milana Šášika CM.

Bol v povinnej karanténe

Ako o tom informoval hovorca Prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič, po návrate na Slovensko sa Babjak ihneď utiahol do povinnej domácej karantény.

„Test absolvoval na siedmy deň, v pondelok (27. 7.), na odbernom mieste v Prešove a jeho výsledok je negatívny,“ povedal Pavlišinovič s tým, že arcibiskup pokračuje vo svojej ďalšej pastoračnej službe.

Bude sláviť liturgiu

„V sobotu (1. 8.) bude v Ľutine sláviť archijerejskú svätú liturgiu pri príležitosti fatimskej soboty a v nedeľu (2. 8.) v Nižných Repašoch odhalí pamätnú tabuľu otcovi Alexejovi Miroššayovi, gréckokatolíckemu kňazovi, trpiteľovi za vernosť gréckokatolíckej cirkvi v období komunizmu, ktorý zomrel v roku 2000,“ uviedol Pavlišinovič.

Pozitívny test na COVID-19 mal 15. júla gréckokatolícky arcibiskup Cyril Vasiľ, ktorý je apoštolským administrátorom Košickej eparchie. Rovnako bol pozitívne testovaný aj generálny vikár Košickej eparchie Jaroslav Lajčiak. Obaja absolvovali pastoračnú návštevu slovenskej gréckokatolíckej komunity v nemeckom Mníchove.

Ako informovala tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) s odvolaním sa na vladyku, po návrate z Nemecka neprišli s nikým do kontaktu a nasledujúcich 14 dní ostali obaja v domácej karanténe.

Pozitívny test na Covid 19 však mal brat olympijskej medailistky Anastasie Kuzminovej, vo fotogalérii nájdete jeho zábery.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Pliaga menom koronavírus zasiahol aj najbližšiu rodinu Nasti Kuzminovej
7
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM