Krimi

Mrazivý zážitok mladíka (26) v Prešove: Na Kováčskej ulici došlo k lúpeži!

Polícia informovala, že na Kováčskej ulici v Prešove došlo v pondelok ( 16. 9. 2019 ) vo večerných hodinách k zločinu lúpeže.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivý zážitok mladíka (26) v Prešove: Na Kováčskej ulici došlo k lúpeži!
Zdroj: Dnes24.sk

„Poškodeným bol 26-ročný muž. Páchatelia pristúpili k nemu a pýtali cigaretu, muž cigaretu nemal a tak ho dvaja mladí muži fyzicky napadli. Zhodili ho na zem, kopali nohami a udierali do celého tela. Jeden z útočníkov mu z vrecka nohavíc vytiahol mobilný telefón. Vzali mobil a šli z miesta preč,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Krajská policajná hovorkyňa ďalej dodala, že napadnutý muž ich oslovil, že ak mu vrátia mobil dá im finančnú hotovosť.

„Súhlasili a tak sa všetci odobrali k bankomatu. Počas tejto cesty duchaprítomný Prešovčan začal kričať volajte políciu! Útočníci hodili mobil na zem a ušli preč,“ povedala Ligdayová.

Krajská policajná hovorkyňa dodala, že napadnutý muž utrpel viaceré zranenia (odreninu ruky i čela, tržnú ranu na perách) a škoda na mobilnom telefóne vznikla vo výške 100 eur.

„Dvaja muži podozriví z tohto trestného činu boli políciou v krátkom čase po čine zadržaní a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na základe dôkaznej situácie z uvedeného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 20-ročného mladíka z obce Sokoľany a 19-ročného mládenca z Prešova. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Obvineným, ak sa vina preukáže, hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodala Ligdayová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM