Správy

Možný zosuv pôdy uzavrel cyklocestu Pod Bikošom: Ľudí však nebezpečie neodrádza, VIDEO

Mesto Veľký Šariš podľa primátora robí všetko preto, vrátane náročného stabilizovaniu svahu, aby cyklocesta mohla byť čoskoro otvorená.

Ilustračný obrázok k článku Možný zosuv pôdy uzavrel cyklocestu Pod Bikošom: Ľudí však nebezpečie neodrádza, VIDEO
3
Galéria

Cyklocesta Pod Bikošom je oficiálne uzatvorená. Cyklisti však tadiaľ prechádzajú ako obvykle a pôvodne osadené upozornenie o zákaze vstupu sa na začiatku cyklochodníka už ani nenachádza.

Je to na ľuďoch

„Mesto Veľký Šariš pravidelne monitoruje označníky, betónové panely a značky. Avšak neustále dochádza k ich odhodeniu do rieky, odcudzeniu či odsúvaniu, ale aj k obchádzaniu prekážok a inému poškodzovaniu. Je na samotných ľuďoch, či zákazy rešpektujú, alebo radšej budú riskovať,“ uviedol pre Prešov Dnes 24 primátor mesta Veľký Šariš Viliam Kall.

Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Veľký Šariš pred časom na sociálnej sieti uviedlo, že mimoriadna situácia nebola vyhlásená z titulu opadávania úlomkov bridlice nad cyklocestou, ale z dôvodu zosuvu svahu v smere k toku.

Cestou ďalej s blížiacim sa predmetným miestom už chodník predeľuje mohutná betónová zátarasa. Cyklisti ju však obchádzajú.

Aby bola otvorená

Geodetické meranie z mája 2021 pritom potvrdilo aktivitu zosuvu.

„Uvedomujeme si, že cyklistická sezóna je v plnom prúde a robíme všetko preto, vrátane náročného aktuálneho stabilizovaniu svahu, aby cyklocesta mohla byť čoskoro otvorená,“ uzavrel primátor Kall.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Foto: archívne

Objektívom: Smerom na Veľký Šariš ľudia nemajú čo robiť, cyklocesta je uzavretá
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM