Ľubomír Hudačko Rôzne

Môžeme sa tešiť z ďalšieho vynoveného námestia a... Opravia aj schátrané Centrum!

Priestranstvo pri nákupnom stredisku Centrál na Sídlisku II v Prešove zrekonštruovali z peňazí za nájom mestských nebytových priestorov. Oprava trvala tri mesiace a priestranstvo v utorok slávnostne otvorili.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť z ďalšieho vynoveného námestia a... Opravia aj schátrané Centrum!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa prešovského primátora Pavla Hagyariho chce mesto nájsť financie aj na rekonštrukciu samotného nákupného strediska Centrál na Sídlisku II, aby ešte viac skrášlilo námestie.

Funkčná bude aj fontána

Podľa neho sa od mája na mieste uskutočnili terénne a sadové úpravy. Robila sa dlažba a pribudli prvky ako napríklad lavičky. Na námestí je aj fontána, no tá do projektu nepatrila, podľa primátora mesta Pavla Hagyariho by však mala byť funkčná už koncom tohto týždňa. Súčasťou priestoru je aj detské ihrisko, ktoré bolo vybudované pred dvomi rokmi.

„Rozpočtový náklad tejto investície bol 58 777 eur, postupovali sme podľa už predtým dokončenej projektovej dokumentácie, no je pravda, že situácia si vyžaduje ešte ďalšie dodatočné práce, aby to tu celé vyzeralo tak, aby si to občania predstavujú, teda budeme ďalej komunikovať s dodávateľskou spoločnosťou. Celá dodávka trvala tri mesiace,“ povedal Juraj Hudač, konateľ mestskej firmy Prešov Real, ktorá sa zaoberá správou a údržbou nebytových priestorov mesta Prešov.

Na rade je Centrum

„Prešli sme si všetky priestranstvá pri týchto starých nákupných centrách a dohodli sme sa na ich rekonštrukcii. Nechceli sme však, aby to nejako ohrozilo mestský rozpočet, preto sme našli riešenie so spoločnosťou Prešov Real. Toto priestranstvo bolo v pláne až ako štvrté, ale keďže nešlo o takú veľkú investíciu a tiež bol dokončený projekt, začalo sa skôr. Teraz je na rade priestor pri stredisku Centrum na Sídlisku III,“ povedal poslanec mestského zastupiteľstva Mikuláš Komanický.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM