Ľubomír Hudačko Rôzne

Motoristi v Prešove sa môžu tešiť: Parkovanie cez víkend a sviatky zadarmo

Dobrá správa, na ktorú vodiči čakali. Poslanci sa zhodli na tom, že parkovné sa bude vyberať iba v pracovných dňoch od 8.00 do 17.00 h, v sobotu, nedeľu a cez sviatky bude zadarmo. Mestské parkoviská by mala spravovať právnická osoba založená alebo zriadená mestom Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Motoristi v Prešove sa môžu tešiť: Parkovanie cez víkend a sviatky zadarmo
Zdroj: TASR

Doteraz sa vyberalo parkovné v pracovných dňoch do 18.00 h a sobotu od 8.00 do 14.00 h. a vo svojej kompetencii to mala súkromná spoločnosť. O zmenách rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva, keď schválili všeobecne záväzné nariadenie.

Platný cestovný lístok alebo parkovaciu kartu musí vodič podľa nového VZN umiestniť na viditeľnom mieste za predným sklom. Poslanci zároveň zaviazali primátora, aby na najbližšie zasadnutie zastupiteľstva, teda v júni, predložil súťažné podmienky na výber prevádzkovateľa parkovísk.

Nezhodli sa však na návrhu vylúčiť zo zóny mestských parkovísk Dostojevského ulicu a tiež Ulicu Jána Hollého, ktorá je v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove. Cenu lístka poslanci nemenili. Za návrh zahlasovalo 20 poslancov z 24 prezentovaných pri hlasovaní.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM