Michala Halásová Kultúra

Módna línia mladých 2013. Študenti predvedú svoje zručnosti

Približne 300 účastníkov a desiatky ďalších hostí z troch európskych krajín očakávajú organizátori na súťaži Módna línia mladých 2013, ktorá sa bude konať v Prešove už tento piatok. Študenti stredných škôl odprezentujú svoje nadanie a zručnosti v oblasti módy.

Ilustračný obrázok k článku Módna línia mladých 2013. Študenti predvedú svoje zručnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie organizuje Stredná odborná škola podnikania v Prešove. Jej riaditeľ Stanislav Kuchta konštatoval, že v súťaži v rámci módnej prehliadky, ktorá bude prebiehať v PKO, sa predstaví viac ako 440 modelov. „Cieľom súťaže je predviesť výsledky práce študentov stredných škôl, ktorí sa rozhodli venovať aktivitám v oblasti módy. Je to jedinečná príležitosť, ako predviesť svoj talent, kreativitu a zručnosť. Podmienkou súťaže je, aby model študenti navrhli, vypracovali i prezentovali na módnej prehliadke,“ povedal Kuchta.

Úspešné umiestnenie v súťaži môže zároveň pomôcť aj študentom, ktorí sa hlásia na vysoké školy umeleckého zamerania. Odborná porota zložená zo zástupcov rezortu školstva, pedagógov a módnych návrhárov bude posudzovať práce žiakov zo 14 slovenských stredných škôl. Českú republiku budú reprezentovať mladé talenty z Ústí nad Orlicí a Plzne a Ukrajinu študenti z Užhorodu a Mukačeva.

Usporiadajúca SOŠ podnikania Prešov predstaví na súťaži približne 20 modelov v desiatich kolekciách. Študenti predstavia svoje práce v kategóriách spoločenské odevy, športové oblečenie, zvrchníky a plášte, vychádzkové odevy, scénická a historická tvorba, plavky, módne doplnky a voľná tvorba. Okrem ocenení v jednotlivých kategóriách organizátor udeľuje aj mimoriadne ceny Módna línia mladých a Mladý dizajnér roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM