Šport

Mladým prešovským futsalistom sa darilo: Po dvoch výhrach živia šancu na Final Four

Futsalisti Prešova v kategórii U20 zabojovali. Po dvoch výhrach sa im stále črtá nádej na Final four. Vyhrali s Kysuckým Novým Mestom aj s Bratislavčanmi.

Ilustračný obrázok k článku Mladým prešovským futsalistom sa darilo: Po dvoch výhrach živia šancu na Final Four
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí futsalisti z kategórie U20 dvakrát triumfovali a stále majú šancu na postup do Final Four. Mladí Prešovčania odohrali napínavé stretnutie s rovesníkmi z tímu Slov-Matic FOFO Bratislava.

Šarišania viedli rozdielom dvoch gólov 3:1, no súper v záverečnej päťminútovke stav vyrovnal. Prešovskí futsalisti ale v posledných sekundách strhli víťazstvo na svoju stranu a do tabuľky si po výhre 4:3 pripísali plný bodový zisk. „So Slov-Maticom sme odohrali dobrý súboj. Všetko, čo sme skúšali na tréningu chlapci preniesli do zápasu. Výborne hrala obrana, akurát v závere stretnutia hráči trošku panikárili, ale našťastie sa nám podarilo vyhrať a získať dôležité body v boji o postup do Final Four,“ uviedol tréner prešovských juniorov Lukáš Vrbovský.

Prvé čisté konto

V ďalšom zápase v rámci extraligy juniorov zvíťazili hráči Prešova nad rovesníkmi z Kysuckého Nového Mesta jednoznačne 3:0. Tréner Lukáš Vrbovský vyslovil spokojnosť s výkonom svojich zverencov, potešilo ho aj čisté konto brankára. „Hrali sme zo zabezpečenej obrany a snažili sa vyrážať do protiútokov. Chlapci dobre zakrývali našu polovicu a dali tri góly. Som rád aj preto, že si prvýkrát v sezóne zachovali čisté konto, navyše teraz, keď brankár chytal so zranením. Obrancovia nášmu gólmanovi veľmi pomohli a ja im za to ďakujem.“

Prešovčanov čakajú ďalší dvojzápas v stredu opäť proti Slov-Maticu FOFO Bratislava a Malackám. „Dúfam, že sa našim hráčom podarí preniesť dobré výkony aj do najbližších dvoch stretnutí. Bolo by dobré, keby sme ich zvládli, keďže sa chceme dostať medzi štyri najlepšie tímy,“ uzavrel Lukáš Vrbovský. Prešovskí juniori sú aktuálne na piatom mieste v tabuľke so ziskom devätnástich bodov. Na štvrté Levice strácajú iba tri body.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM