Ľubomír Hudačko Krimi

Mladý Prešovčan Jozef (33) sa dostal do pozornosti polície: Toľkoto eur ako otec dlhuje na výživnom!

Jozef (33) z Prešova sa dostal do pozornosti policajtov. Podľa polície totiž dlhuje na výživnom mastnú sumu. Muži zákona voči nemu už aj vzniesli nepríjemné obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Prešovčan Jozef (33) sa dostal do pozornosti polície: Toľkoto eur ako otec dlhuje na výživnom!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Humennom začal trestné stíhanie pre prečin zanedbania povinnej výživy, z ktorého následne obvinil Jozefa (33) z Prešova.

„Bolo preukázané, že v období od januára roku 2013 až doposiaľ, si Jozef vôbec neplnil svoju vyživovaciu povinnosť, ktorá mu vyplýva priamo zo zákona o rodine ako aj zo súdneho rozhodnutia,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Prešovčan bol podľa hovorkyne súdom zaviazaný prispievať na výživu dvoch malých detí sumou 50 eur mesačne na každé z nich. „Nezodpovedný otec doposiaľ dlhuje na výživnom sumu vo výške najmenej 2 700 eur,“ povedala Jana Migaľová.

Muž bol podľa hovorkyne už v roku 2011 trestným rozkazom odsúdený pre prečin zanedbania povinnej výživy na trest odňatia slobody v trvaní dvanástich mesiacov. „Obvinený muž je momentálne stíhaný na slobode, no v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ zakončila Migaľová.

Čítajte tiež:

V Prešove došlo k ďalšej bitke: Muž (41) na ulici čelil kopancom do hlavy!

Muž (38) s nákladiakom v Prešove nabúral do vrátnice: Toľkoto nafúkal pred policajtmi!

Obrovská tragédia pri Prešove: Samantha (†2) spadla do rybníka, nepomohla, žiaľ, už ani lekárka

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM