Správy

Muž z okresu Prešov chcel popíjať za HRAČKÁRSKE peniaze: Hrozí mu DESAŤ rokov basy!

Bankovky zo spoločenskej hry si objednal cez internet a zamieril s nimi rovno na obľúbenú vodnú nádrž. No prepočítal sa.

Ilustračný obrázok k článku Muž z okresu Prešov chcel popíjať za HRAČKÁRSKE peniaze: Hrozí mu DESAŤ rokov basy!
Zdroj: TASR/Roman Hanc , TASR/Martin Baumann

Polícia obvinila 22-ročného muža z okresu Prešov, ktorý si cez internet objednal falošné bankovky určené na spoločenskú hru a chcel nimi platiť. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Zamieril do stánku

Mladík si objednal 20 kusov herných eurobankoviek nominálnej hodnoty 50 eur. V piatok (29. 7.) si z nich zobral päť kusov a odišiel na Zemplínsku šíravu, kde nimi v jednom zo stánkov v dvoch prípadoch zaplatil za nápoje. „V oboch prípadoch pri platení použil 50-eurové bankovky o ktorých mal vedomosť, že nie sú pravé,“ uviedla.

V nedeľu (31. 7.) dal jednu takúto eurobankovku aj svojmu kamarátovi s tým, aby objednal a zaplatil v stánku nápoje. „Kamarát však nemal vedomosť o tom, že bankovka nie je pravá. Na jeho prekvapenie ho pri platení oslovila strážna služba, ktorá na miesto privolala policajnú hliadku,“ dodala Mésarová.

Hrozí mu basa

Policajti 22-ročného muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. Obvinili ho zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Podozrivé bankovky zaistili a odoslali na expertízne skúmanie do Národnej banky Slovensky.

„Obvinenému, ktorý si takýmto konaním zadovážil, prechovával a dal do obehu ako pravé pozmenené, neoprávnené vyrobené peniaze, hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na sedem až desať rokov,“ spresnila.

Foto: ilustračné

KÚPIL SI FALOŠNÉ BANKOVKY, VRAJ DO SPOLOČENSKEJ HRY, LENŽE POTOM S NIMI IŠIEL PLATIŤ... 22-ročný muž z okresu Prešov si...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Tuesday, August 2, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM