Správy

Mladí na Šariši zorganizovali očkovaciu kampaň proti Covidu: A strhla sa vlna nenávisti!

Mladí ľudia sa rozhodli zorganizovať mediálnu kampaň v snahe zlepšiť kritickú situáciu v okrese Bardejov. Oslovili i všetkých starostov okolitých obcí.

Ilustračný obrázok k článku Mladí na Šariši zorganizovali očkovaciu kampaň proti Covidu: A strhla sa vlna nenávisti!
Zdroj: TASR/AP

Mladý Bardejov – Mestský mládežnícky parlament zorganizoval lokálnu očkovaciu kampaň, ktorá má za úlohu zvýšiť zaočkovanosť v okrese Bardejov.

Súčasťou kampane sú videá, plagáty a výzvy v rozhlasoch, v obciach, na stredných školách. Kampaň podporil aj Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyslaním mobilnej očkovacej jednotky, ktorá očkuje v piatok a v sobotu (27. 11.) v obchodnom centre na Mlynskej ulici v Bardejove. TASR o tom za Mladý Bardejov – Mestský mládežnícky parlament informoval Jakub Boruv.

Mladí ľudia sa rozhodli zorganizovať mediálnu kampaň v snahe zlepšiť kritickú situáciu v okrese Bardejov. Oslovili i všetkých starostov okolitých obcí.

Vlna nenávisti

Plagáty s výzvami a termínom očkovania sú v priestoroch pôšt, v predajniach potravín a iných verejne prístupných miestach okolitých dedín, no obyvatelia sa s informáciou o očkovaní môžu stretnúť aj v obecnom rozhlase.

Špeciálnu kampaň pripravili členovia mládežníckeho parlamentu pre stredné školy.

Podľa ich slov sa nevyhli vlne nenávisti v komentároch na internete. Ako tvrdia, keďže ide o aktivitu, ktorá môže zachrániť ľudské životy obyvateľov okresu Bardejov, kritické názory ich neodradili od organizácie očkovania.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

„Verím, že svojím videom dokážem prispieť ku kampani, ktorá dokáže ľuďom zachrániť život,“ povedala autorka propagačného videa Martina Voľanská.

Otvorili kanceláriu

Mladý Bardejov – Mestský mládežnícky parlament vznikol v roku 2017 ako poradný orgán mesta a zároveň ako prostriedok mladých, aby sa aktívne zapájali do diania v meste. Mládežnícky parlament organizuje rôzne medzinárodné programy (Erasmus+), dobrovoľnícke aktivity a politické diskusie.

Ako jediný na Slovensku má svojich členov vo všetkých komisiách mestského zastupiteľstva, kde háji záujmy mladých ľudí v Bardejove. Vlani otvoril aj svoju kanceláriu, ktorá slúži ako zázemie pre mladých pri tvorbe aktivít.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM