Ľubomír Hudačko Futbal

Mladí futbalisti Prešova na prestížnom turnaji Fragaria Cup opäť zabodovali: Získali tri cenné kovy!

Opäť svojim súperom vytreli zrak. Prešovské nádeje vo futbale si počas domáceho turnaja Fragaria Cup vybojovali tri cenné kovy. Už 14. ročník prestížneho turnaja sa tak opäť dá hodnotiť ako mimoriadne úspešný. Ktoré kategórie napokon boli dekorované?

Ilustračný obrázok k článku Mladí futbalisti Prešova na prestížnom turnaji Fragaria Cup opäť zabodovali: Získali tri cenné kovy!
Zdroj: Dnes24.sk

O víťazstvá sa postarali chlapci v kategórii do 13 rokov ako aj dievčatá v jedinej dievčenskej kategórii do 15 rokov. Smolná finálová prehra odsunula na strieborný stupienok najstarší výber 1. FC Tatran do 15 rokov. Tesne za medailovými pozíciami na 4. mieste skončili hráči tímu U14.

Najviac radosti mali okrem dievčat, ktoré vyhrali turnaj v konkurencii Šale a Humenného, pochopiteľne najmä hráči tímu U13, ktorí obhájili minuloročné víťazstvo. „Teší ma, že sme sa za ten rok výkonnostne posunuli ešte vyššie. Turnaj sme prešli suverénnym spôsobom. Jednoznačne sme predvádzali najkonštantnejšie výkony, aj herný prejav bol na vysokej úrovni. Aj skóre 57:1 hovorí za všetko a najmä o tom, že sme úplne zaslúžene vyhrali tento turnaj,“ hodnotil vystúpenie svojho tímu tréner Patrik Durkáč pre klubový web Tatrana Prešov.

Najlepším strelcom turnaja sa stal Stanislav Olejník, autor 14 gólov. „Prekvapilo ma to. Ale pomohlo mi päť gólov, ktoré som dal proti Kyjevu a štyri proti Bukurešti. V ostatných zápasoch som potom dával po góle – dvoch,“ prezradil ocenený hráč, ktorý si pochvaľoval aj úroveň turnaja.

„Je to dobrý turnaj, sú tu dobré tímy, aj keď ich tento rok bolo menej. Oproti minulému roku sme to ale mali náročnejšie, súperi boli ťažší," dodal pre 1fctatran.sk. Sklamanie zo strieborných medailí naopak neskrývali hráči tímu U15, ktorí takisto obhajovali minuloročné zlato, no to im ušlo po finálovom penaltovom rozstrele s Humennným (0:0, 2:4 pk). Aj tak však boli výkony všetkých kategórii hrdinské, veď konkurencia vyše 170 tímov z 15 krajín Európy hovorí za všetko.

Čítajte tiež:

Muži v meste rozhodli: Pozrite si TOP 3 najsexi volejbalistiek Prešova

Vo svete Tour de France, na Hlavnej sa chystá Tour de Prešov: Na pľaci aj bicykel Petra Sagana!

foto: 1fctatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM