Mladí barmani v Prešove ukázali talent: Drinky pripravovali podľa vlastnej receptúry, FOTO
Eurocup 2023 v Prešove potvrdil pozíciu ako jedno z najvýznamnejších gastronomických podujatí v regióne.
Prešovom rezonovala dávka kreativity a šikovnosti, veď 28. ročník medzinárodnej súťaže Eurocup hostil mladých nadšencov a nádejných špecialistov z oblasti barmanstva, baristiky a gastronómie.
Súťažilo sa v niekoľkých kategóriách, pričom podujatie privítalo súťažiacich zo stredných škôl z celého Slovenska, ale aj zo Slovinska.
Podujatie Eurocup organizovala Hotelová akadémia v Prešove a to v dňoch 24. a 25. októbra 2023. Išlo o tri samostatné súťaže.
Na Slovensku LEJE ako z krhly! Pre väčšinu krajiny platia VÝSTRAHY
Na sviatky vypravia DESIATKY posilových vlakov: Spoje sa rýchlo zapĺňajú! KOMPLETNÝ ZOZNAM
„Celkovo 37 súťažiacich z 18 škôl pripravovali alkoholický drink podľa vlastnej receptúry s povinnou zložkou Warner´s London Dry Gin a nealko fancy drink. Domáci súťažiaci Martin Mikula si odniesol cenu Slovenskej barmanskej asociácie,“ uviedol pre Dnes24.sk Karol Baňas z Hotelovej akadémie v Prešove.
Slávnostné tabule
Popritom prebiehal aj piaty ročník baristickej súťaže Eurocup junior barista, ktorý odprezentoval 18 súťažiacich.
Súťažilo sa v príprave kávových nápojov s povinnou zložkou Cazabel Tequila, no porote museli ukázať aj prípravu tradičného espressa, či cappuccina. Hodnotila sa technika, dodržanie pracovného postupu, taktiež chuť a servis nápojov.
„Súčasťou podujatia bol aj prvý ročník súťaže v príprave slávnostných tabúľ, kde sa zúčastnilo deväť družstiev. Téma bola „Cesta okolo sveta“ a tímy si na nej dali záležať,“ doplnil Baňas.
Eurocup 2023 v Prešove teda potvrdil pozíciu ako jedno z najvýznamnejších gastronomických podujatí v regióne. Uznanie za výkony si zaslúžia všetci účastníci, oslava a ukážka šikovnosti a kreativity mladých nadšencov to len potvrdila.
Ďalšie zábery nájdete z priebehu súťaží v bohatej fotogalérii.