Ľubomír Hudačko Správy

Mládežnícky šport dostane balík peňazí: Mesto ide rozdeľovať desaťtisíce eur

Mládež sa v športe nemusí stratiť. Mesto Prešov jej totiž na podporu poskytne nemalú sumu. Do konca februára však musia športové kluby požiadať o dotáciu písomne. Ide o rovnakú sumu ako vlani.

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícky šport dostane balík peňazí: Mesto ide rozdeľovať desaťtisíce eur
Zdroj: Webnoviny.sk

Suma 171 900 eur sa zíde do troch oblastí. Prerozdelí sa na podporu činnosti športových klubov, podporu športových podujatí pre deti a mládež a podporu iných športových podujatí.

Futbal, hokej, hádzaná

Za nosné športy sú v Prešove považované futbal, hokej a hádzaná. Rozdelené sú kvôli veľkosti členskej základne, popularite športu a výsledky v nich dosiahnuté. Napísať žiadosť o dotáciu, alebo ju osobne odovzdať – to je podmienka na to, aby si ju kluby mohli uplatniť. Adresovať ich je potrebné oddelení kultúry a športu Mestského úradu v Prešove. Všetky potrebné informácie k poskytovaniu dotácií – podmienky, kritériá, žiadosti sú zverejnené na webstránke mesta.

„Z celkového objemu vyčlenených financií pôjde 94 545 eur, čo je 55 % na nosné športy, sumu 60 165 eur (35 %) rozdelia na ostatné športy, na športové podujatia pre deti a mládež vyčlenili 12 033 eur (7%) a na iné podujatia pôjde 5 157 eur (3 %),“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Posúdia do konca marca

Do konca marca by sa následne malo uskutočniť bodové ohodnotenie žiadateľov v rámci prijatých pravidiel. Potom bude nasledovať vyhodnotenie bodového ohodnotenia žiadostí komisiou školstva a telesnej kultúry pri mestskom zastupiteľstve.

Do polovice mája by na to mali o žiadostiach a rozdelení peňazí rozhodnúť mestskí poslanci. Do štyroch týždňov od platnosti uznesenia mestského zastupiteľstva sa budú podpisovať zmluvy a posielať dotácie.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM