Ľubomír Hudačko Správy

Mládežnícky parlament zahajuje svoj reštart: Mladí Prešovčania chcú byť súčasťou mestských orgánov

Mládežnícky parlament Prešova (MP2) chce reštartovať svoju činnosť. V rámci projektu Misia Prešov, ktorý finančne podporila Európska komisia, plánujú zvýšiť záujem mladých o verejné dianie, zriadiť Mládežnícke mestské zastupiteľstvo a byť súčasťou niektorých mestských orgánov.

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícky parlament zahajuje svoj reštart: Mladí Prešovčania chcú byť súčasťou mestských orgánov
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalšou časťou projektu sú aj otvorené diskusie s názvom „Open Voices“ – stretnutia mladých ľudí diskutujúcich na rôzne témy s cieľom vytvoriť priestor na vyjadrenie vlastných názorov, budovanie si schopnosti argumentácie, či osvojovanie nových myšlienok a postojov.

„Hlavným cieľom projektu Misia Prešov je zvýšiť záujem a vzbudiť lokálpatriotizmus mladých ľudí. Súčasťou projektu je aj niekoľko stretnutí so zástupcami zodpovedných orgánov mesta Prešov na tému prípravy dokumentov súvisiacich s mládežou v meste. Diskutovať chcú aj s poslancami mestského zastupiteľstva na tému zastúpenia mladých ľudí v komisiách pri mestskom zastupiteľstve a podobných štruktúrach, kde je potrebný názor mladého človeka,“ uviedla koordinátorka projektu Lucia Kažimírová.

Ako ďalej povedala, výsledkom by mal byť dokument o spolupráci mladých s vedením mesta a definovanie úloh, prípadne aj spôsobov financovania mládeže. Aby sa činnosť MP2 zefektívnila, plánujú jeho členovia v najbližšom období osloviť a spolupracovať aj so žiackymi školskými radami základných a stredných škôl a tiež s inými mládežníckymi organizáciami, ktoré v meste pôsobia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM