Ľubomír Hudačko Iné športy

Mladá Prešovčanka, čo má silu ako hrom: Chlapi, na Klaudiu Liškovú si dajte pozor!

Klaudia Lišková z Prešova vyskúšala viacero športov, no najviac jej učarovalo pretláčanie rukou. Venuje sa mu približne rok, objavil ju tréner Gabriel Harčárik. Vďaka nemu sa dostala do Prešovského klubu a žne úspechy. Stala sa okrem iného aj majsterkou Slovenska v silnej ruke!

Ilustračný obrázok k článku Mladá Prešovčanka, čo má silu ako hrom: Chlapi, na Klaudiu Liškovú si dajte pozor!
Zdroj: Dnes24.sk

Prednedávnom sa tiež zúčastnila petláčania rukou v Červeníku, kde skončila v juniorskej kategórii dvakrát prvá a v seniorskej brala jedno zlato a jedno striebro.

Venuje sa však aj súťažiam v silnej ruke stredných škôl. V decembri minulého roka sa konalo finále v Bratislave a úspešná Prešovčanka reprezentovala mesto s prehľadom: „V Prešove sa konalo kolo východoslovenskej časti. Prišlo veľa súťažiacich a vždy sa vybrali traja z každej kategórie, ktorí postúpili na finále do Bratislavy. Z Prešova som si odniesla zlato a tak som prešovské farby reprezentovala v hlavnom meste. Súťaž priniesla veľa pekných zápasov, dokonca som nebola jediná z nášho mesta. V Bratislave som vybojovala zlato,“ vyznala svoje pocity majsterka Slovenska v tejto kategórii.

Klaudia priblížila, aké pravidlá má toto odvetvie športu: „Súťaží sa v stoji za stolíkmi. Súťažiaci musí mať tričko s krátkym rukávom. Pretláča sa vždy jednou ruku, nikdy nie naraz. To by asi dopadlo,“ dodala Lišková so smiechom.

Na otázku, či skúšala pretláčanie aj proti chlapom súhlasne prikývla. Ale… „Dopadlo to tak, že som prehrala. V škole bola súťaž na prešovské kolo a skúšala som pretláčania proti dievčatám, aj proti chlapcom. Niektorí z nich boli sklamaní, ale našli sa aj takí, ktorí ma porazili. Potom som im to ale v ďalšom zápase vrátila a obrátila som to,“ líčila svoje zážitky s úsmevom Klaudia. Zvyčajne na tréningoch s chlapcami trénuje len techniku, keďže sila sa tam zmerať ani nedá.

Klaudia Lišková
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM