Správy

Ministerstvo hospodárstva potvrdzuje: Bosch príde na východ! Padlo už konkrétne miesto?

O plánoch investora informoval ešte v auguste Richard Sulík (SaS), pričom avizoval, že by spoločnosť mohla byť v priemyselnom parku Záborské v okrese Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo hospodárstva potvrdzuje: Bosch príde na východ! Padlo už konkrétne miesto?
Zdroj: TASR/Marián Holubčík

Skupina Bosch prostredníctvom svojej divízie Bosch Electrical Drives rozšíri výrobu pohonných jednotiek pre elektrické bicykle zriadením prevádzky v prenajatých priestoroch na východe Slovenska.

O konkrétnej lokalite sa Bosch rozhodne v krátkom čase, uviedlo v stredu Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

„Silný investor ako Bosch si vybral pre svoj ďalší rozvoj východné Slovensko. Verím, že bude dlhodobo pozitívne ovplyvňovať celý región, pričom ide o sektor výroby, ktorý aj z pohľadu udržateľnosti na Slovensku veľmi vítame,“ uviedol minister hospodárstva Karel Hirman.

Výhodou je Miškovec

Okrem existujúcej infraštruktúry a prístupu ku kvalifikovaným zamestnancom je podľa rezortu výhodou danej lokality aj blízkosť skupinového závodu pre komponenty v maďarskom Miškovci, ktorý je vzdialený približne 130 km.

Začiatok produkcie, kde by malo nájsť pracovné miesta 400 zamestnancov, je naplánovaný na koniec roka 2023. V závislosti od vývoja trhu Bosch podľa MH zváži ďalšie rozširovanie svojich aktivít na východnom Slovensku.

O plánoch investora informoval ešte v auguste exminister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Ten avizoval, že by spoločnosť mohla v plánovanom priemyselnom parku Záborské v okrese Prešov pri výrobe elektromotorov do bicyklov zamestnať až 4000 ľudí. Bosch však investíciu vtedy nepotvrdil s tým, že skúma rôzne možnosti.

archívne foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM