Michala Halásová Samospráva

Ministerstvo dopravy a Prešovský kraj podpísali memorandum. Malo by vylepšiť dopravnú situáciu

Ministerstvo dopravy podpísalo v marci so zástupcami Prešovského samosprávneho kraja memorandum, ktoré má pomôcť zlepšiť stav ciest v Prešovskom kraji. Jeho cieľom je zmeniť usporiadanie vybraných úsekov ciest v Prešove a zabezpečiť prestavbu a stavebné úpravy dvoch prešovských križovatiek.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo dopravy a Prešovský kraj podpísali memorandum. Malo by vylepšiť dopravnú situáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci máme v čase krízy značne obmedzené možnosti, chceme prešovskej samospráve podať pomocnú ruku a podporiť tak hospodársky i spoločenský rozvoj na východe Slovenska“, uviedol minister dopravy Ján Počiatek. Ako dodal, obyvatelia Prešova budú môcť v nasledujúcich rokoch využiť nové cestné spojenie s ďalšími veľkými slovenskými mestami.

Jednou z priorít rezortu dopravy je dobudovanie diaľnice D1. Prešov i Košice budú podľa plánov rezortu s hlavným mestom spojené diaľnicou v roku 2018. Do dvoch rokov by malo byť hotové súvislé diaľničné prepojenie z Prešova po Ružomberok. Na ministerstve sa momentálne spracúvajú štúdie a dokumenty, aby bolo možné z eurofondov začať stavať aj rýchlostnú cestu R4 smerom z Prešova na poľskú hranicu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM