Andrea Mesarčíková Rôzne

Mimovládkam na východe krajiny rozdelia 16.600 eur

Takmer 16.600 eur rozdelia v decembri tohto roka mimovládnym organizáciám na východnom Slovensku, ktoré sa budú úspešne uchádzať o finančné prostriedky v rámci grantového programu Občianska voľba Pivovaru Šariš (OVPŠ).

Ten žiadateľom poskytuje možnosť získať dotáciu na realizáciu projektov zameraných na zvýšenie životnej úrovne obyvateľov v okresoch Prešov, Sabinov a Vranov nad Topľou.
Vyhlasovateľom je spoločnosť Pivovary Topvar a.s., ktorá vlastní prešovský pivovarnícky závod, a program už po siedmykrát realizuje v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš. „S prijímaním žiadostí začíname 1. júla. Prihlásené projekty by mali tvorivým spôsobom prispieť k zvýšeniu životnej úrovne obyvateľov v oblasti zdravotnej starostlivosti a sociálnych služieb, k rozvoju športových aktivít, k skvalitneniu kultúrneho a spoločenského života, vzdelávania alebo ekológie,“ spresnila manažérka firemnej komunikácie Zuzana Lošáková.
Pri posudzovaní projektov sa bude do úvahy brať okrem jasne formulovanej témy a cieľa projektu aj jeho originalita a dlhodobejšia udržateľnosť. Zámery bude v prvej etape posudzovať Rada reprezentantov a vybrané projekty následne postúpia do verejného hlasovania. „Konečný osud projektov je plne v rukách obyvateľov. Tí totiž môžu zahlasovať práve za ten zámer, ktorý podľa nich najlepšie odráža potreby v ich regióne,“ uviedla Lošáková.
O príspevok možno požiadať vyplnením formulára, ktorý je zverejnený na internete, prípadne sa dá vyzdvihnúť priamo v kancelárii Komunitnej nadácie Veľký Šariš. Uzávierka prihlášok je 24. septembra.
Od roku 2004 bolo v rámci tohto programu prerozdelených celkom 157.000 eur a podporených 54 projektov.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM